Annons:

Premium Florencia Abella utsedd till Chef of the Year i Falstaff Nordic 2025

Florencia Abella utsedd till Chef of the Year i Falstaff Nordic 2025

Falstaff Nordic har offentliggjort sin restaurangguide för 2025, där Florencia Abella, kökschef på Ekstedt, tilldelas utmärkelsen "Chef of the Year". Hennes arbete med öppen eld som central teknik har lyfts fram som en utveckling av det nordiska köket.

– Det är hedrande att få detta erkännande. Det betyder mycket att se vår matlagning uppskattas, och jag är tacksam för mitt team som gör detta möjligt, säger Florencia Abella i en skriftlig kommentar.

Uppvuxen i Campana utanför Buenos Aires har hon inspirerats av argentinska asado-traditioner, vilket präglat hennes sätt att arbeta med eld. På Ekstedt har hon vidareutvecklat detta till en metod där precision och hantverk står i fokus.

Under hennes ledning har restaurangen expanderat och utökat sin meny med rätter där eld spelar en avgörande roll, såsom flambadou-grillade ostron och eldbakad sparris med fermenterad nässelsås.

Falstaff, en av Europas ledande mat- och dryckesguider, betygsatte även Ekstedt med 96 poäng, vilket placerade restaurangen på femte plats i Sverige. Ekstedt ingår i Stureplansgruppen, en av Sveriges största aktörer inom restaurang-, hotell- och nöjesbranschen. 

Se hela rankingen här>>

Relaterade artiklar