Annons:

Premium

Dynamisk prissättning fick Oasis konsertintäkter att rusa

När biljetterna för Oasis återförening släpptes i helgen var köerna av fans långa. Och i takt med att intresset ökade, steg också intäkterna, skriver The Guardian. Orsaken är en så kallad dynamisk prissättning där biljetter med hög efterfrågan stiger i kostnad.

”Det låter som en dålig optimering!”

Biljetter som annonserats för 148,50 pund rusade upp till 355,20 pund.

I USA har dynamiska priser länge varit vanligt för konserter, men i Storbritannien har det blivit allt vanligare i takt med att streamingen ökat och artister tjänar allt mindre pengar via plattformar som Spotify.

Rachael Board från Devon berättar för BBC att hon köade i timmar. När hon till slut kom fram kostade en biljett 495 pund, klart högre än de 150 pund som det stod att den skulle kosta i annonsen.

Alexander Edström, vd Atomize.

Travel News bad Atomize vd Alexander Edström om en förklaring: hans bolag säljer dynamisk prissättning till hotell och event, men är inte ansvarig för Oasis-biljettförsäljning.

– Det låter som en dålig optimering! Viktigt att man tar in ”ethical pricing” som komponent vid one off events där det inte finns alternativ – till skillnad mot, till exempel, hotell eller en nöjespark där du helt enkelt kan välja annat datum om du tycker det är för dyrt. 

Reservation & Ticketing Agent – Copenhagen
Sista ansökningsdag:
30 september 2024