Annons:

TUI lanserar nytt ord för vinterturism: “thaimout” 

Än är sommaren inte över men många svenskar längtar redan efter en ”thaimout”. Hos reseaktören TUI har bokningarna av vinterresor totalt ökat med 14 procent jämfört med i fjol, varav bokningarna till Thailand ökat med över 30 procent. Men Kanarieöarna är och förblir i topp på semesterresor i december och januari.

”Bokningarna av vinterresor har i december gått upp med hela 21 procent”

Jämfört med förra året ser reseaktören en uppgång i försäljningen, framför allt för resor i december och februari samt till Thailand. Även inför höstlovet har bokningarna ökat jämfört med i fjol – en uppgång med 20 procent.

– Det är många som planerar att maxa ledigheten och ta en ”thaimout” över julen som i år infaller fördelaktigt. Bokningarna av vinterresor har i december gått upp med hela 21 procent jämfört med samma tid förra året. Thailand har haft en otrolig ökning, men Kanarieöarna står sig som svenskarnas favorit även denna vinter, säger Dian Martinez Valencia, kommunikationsansvarig på TUI i ett pressmeddelande.

Reseaktören ser även att den generella bokningstrenden går mot att boka sin resa allt tidigare. TUI släppte resorna för sommaren 2025 innan midsommar och sedan dess har bokningarna ökat med 60 procent jämfört med samma tidpunkt i fjol.

– Hushållens ekonomi har stabiliserats det senaste året vilket nu speglas i att resandet är mer eller mindre tillbaka på förpandemiska nivåer. Denna sommar har resandet ökat med fem procent från föregående sommar, säger Dian Martinez Valencia, kommunikationsansvarig på TUI.

Topp 5: Mest bokat hos TUI vintern 2024/2025

1. Kanarieöarna

2. Thailand

3. Kap Verde

4. Mexiko

5. Egypten

Topp 5: Mest bokat hos TUI inför höstlovet

1. Kanarieöarna

2. Cypern

3. Rhodos

4. Kreta

5. Turkiet

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna