Annons:

Stort tapp för restauranger sedan alkoholstoppet

De svenska restaurangerna har tappat 73 procent av sin omsättning sedan alkoholförbudet trädde i kraft i november förra året, skriver SR Ekot. Det jämfört med samma period året innan.

För många restauranger var 2020 ett så pass tufft år att man tvingades i konkurs. Enligt siffror från Upplysningscentralen ökade antalet konkurser med 38 procent 2020 jämfört med 2019.

En kommentar

  1. Erik: Fast det är ju inte pga alkoholstoppet som de gått i konkurs, och det är ju inte särskilt konstigt att fler gick i konkurs 2020 än 2019. Lunchrestauranger i företagstäta områden/industriområden t.ex tog nog den största smällen, när i princip alla som kunde, började jobba hemifrån några månader i våras och många fortfarande jobbar hemifrån. Vem klarar ett kundbortfall på 95%. Övriga restauranger kunde iaf anpassa och utöka sin verksamhet till takeaway osv.