Annons:

Snart får resan till Storbritannien en ny avgift

Från och med april nästa år måste man som svensk ansöka om ett digitalt inresetillstånd, så kallat ETA, för att resa till Storbritannien, enligt den brittiska regeringens webbplats.

Tillståndet krävs för alla som ska in i landet, vuxna som barn, och kostar 10 pund (motsvarande cirka 135 svenska kronor). Enligt myndigheterna godkänns ansökan, som görs via en app eller på nätet, för det mesta inom tre dagar.

Redan i dag kräver Storbritannien ETA för medborgare från flera länder i Mellanöstern. Vid årsskiftet utökas kravet till att gälla ett stort antal länder i resten av världen och i april kommer det även krävas för resenärer från de flesta länderna i Europa.

En kommentar

  1. Jonathan: Om jag förstått rätt så kommer det vara giltigt i 6 månader och har du även ansökt om UK VISA så är ETA giltigt i 2 år (kan kanske vara klokt att validera och lägga till) Svara

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 kommentar Öppna
Reservation & Ticketing Agent – Copenhagen
Sista ansökningsdag:
30 september 2024