Annons:

Så ska Prag stoppa fylleriturismen

Stadsfullmäktige i Prag har fått nog av berusade turister som skrålar på nätterna. Nu bannlyses organiserade pubrundor i staden, som vill locka fler väluppfostrade besökare, rapporterar TT.

Tjeckiens huvudstad med 1,3 miljoner invånare har länge varit ett populärt resmål för bullriga svensexor och nattliga pubrundor, speciellt bland britter sugna på billig öl.

– Det är de guidade pubrundorna mellan klockan 22 och 06 – där deltagarna förväntas kravla hem – som förbjuds, förklarar vice borgmästare Zdenek Hrib.

Staden efterlyser fler ”kultiverade, välbärgade turister . . . inte de som kommer för ett kort besök för att bli berusade”, tillägger kollegan Jiri Pospisil.

Beslutet hyllas av hotell- och restaurangnäringen. Ölrundor till centrala Prag har utgjort ett problem för både lokalbefolkning och andra turister, anser branschorganisationen.

– Jag tror inte att detta skadar försäljningen. Ingen förbjuds att gå på puben men de nattliga, organiserade turerna är inget vi behöver, säger branschorganisationens chef Vaclav Starek till TT.
Även Amsterdam har länge brottats med liknande problem. Där väntar dryga böter om man kissar på gatan eller skriker högt på natten.

En kommentar

  1. Roland: Vore intressant att få veta hur man ska genomföra dessa förbud Svara

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 kommentar Öppna
På nytt jobb