Restaurangerna minskade sin försäljningsvolym med 40,1 procent under andra kvartalet 2020 jämfört med motsvarande period förra året. Störst minskning hade kategorin hotellrestauranger med -71,4 procent, därefter följer trafiknära restauranger (-56,2 procent) och nöjesrestauranger, pubar, barer (-55,3 procent). Det visar ny statistik från Statiska Centralbyrån, SCB.
I löpande priser landade minskningen för restaurangernas totala försäljning på 38,4 procent under perioden.
Utveckling försäljningsvolym för restaurangbranschen andra kvartalet (%)
Total restaurangförsäljning -40,1
Hotellens restaurangförsäljning – 71,5
Kaféer/Konditorier – 39,7
Snabbmatsrestauranger -10,4
Lunch- och kvällsrestauranger-33.3
Trafiknära restauranger -56,2
Nöjesrestauranger, pubar, barer
Personalrestauranger -55,3
Volymutfallet baseras på omsättningsförändringen efter korrigering för prisförändringar. Samma prisförändringar är använda för de enskilda kategorierna.
En kommentar