Travel News Studio: AI och Travel Tech

Travel News Studio är Travel News återkommande branschseminarier för rese- och turistindustrins nyckelpersoner. Moderator och projektledare är Lina Skandevall. Platsen är Münchenbryggeriet på Södermalm. Den 13 november kör vi Travel News Studio: AI och Travel Tech klockan 12-18.

Biljetter:

Pris: 1 995 sek ex. moms

Var: Münchenbryggeriet, Torkel Knutssonsgatan 2, 118 25 Stockholm

När: 13 nov kl 12-18

BOKA HÄR

Lina Skandevall.

AI i reseindustrin

Under en eftermiddag kommer vi att djupdyka i frågor som hur jag säljer resor med AI. Hur bokar jag resor bäst med AI. Hur skapar jag innehåll på min sida med AI utan att bli stämd? Och hur säkerställer jag kvaliteten när AI producerar mina texter. Det blir korta 20 minuters föreläsningar av en mängd experter och konkreta tips på hur du börjar arbeta med AI och vilka områden som lämpar sig bäst för AI-kompetens. 

Program

12.00 Vi bjuder på en lättare lunch.

13.00 Moderator Lina Skandevall hälsar alla välkomna

13.10 Serge Lachapelle , Director of Product Management på Google

2007 hjälpte han till att skapa Google Sveriges ingenjörsavdelning genom förvärvet av Marratech AB, som han var med och grundade 1997. I 14 år ledde Serge Googles kommunikationsprojekt, som Gmail Voice and Video Chat, Google Hangouts, Google Duo och Google Meet. Han var också ansvarig för förvärven av Global IP Solutions och Limes Audio, som nu är en del av Google. Idag samarbetar Serge med Google Workspace-kunder för att ge feedback till produkt- och teknikteam inom Outbound Product Management (OPM).

13.40 Så kan automatiserade lösningar förändra din Performance marketing

Jessica Larholm, Nordic Digital Director at Tre Kronor Media

– Jag har jobbat med digital marknadsföring sedan början av 2009. Innan dess har jag alltid haft en fot inom försäljning och marknadsföringsjobb under min studietid.  Sökmarknadsföring är det jag har jobbat med längst, men jag har även jobbat bredare inom digital marknadsföring. Jag har en god strategisk och analytisk förståelse och gillar att arbeta med en helhetssyn.  Jag arbetar dagligen i plattformar som Google Ads, Google Analytics, SA360 och Data Studio och har en god förståelse för plattformar som DV360, GTM, Smartly och Facebook.

 

14.30 Fika & mingel

Alexis Barnekow, vd på Chatflights.

15.00 Alexis Barnekow, vd på Chatflights

Grundare av Chatflights. Chatflights, som ingår i Breakits lista över Sveriges 99 hetaste Scale-ups 2023, är ett reseföretag som för närvarande betjänar 35.000 skandinaviska kunder med chattbaserade resebokningar. Har byggt en unik AI-tjänst som tipsar resenärer om restauranger, upplevelser och hotell.

15.30 Oliver Gafvert, Eivora

Bygger Eivora, AI-baserat dataföretag som frigör finansiell data och företagsinformation. Hjälper bland annat Travel News (och Breakit) att analysera bolag i reseindustrin utifrån deras inskickade bokslut.

 Tidigare forskare inom AI & Data science, med fokus på topologiska metoder för att extrahera information från komplexa dataset.
Solid grund inom AI, maskininlärning, datateknik och erfarenhet från flera snabbväxande startups. 

Utmärker sig i miljöer med hög osäkerhet, skicklig på att lösa komplexa och tvetydiga problem. Kommer att prata om AI är lika bra på att analys siffror om text. I framtiden tror många att nästa års budget kommer att göras av AI och följas upp med AI.

16.00 Johan Falk, vetenskapsjournalist

Johan Falk arbetar med rådgivning inom policy och risker med AI. Han har skrivit böckerna AI för nybörjareAI och skolan samt Vår artificiella framtid. Han är forskarutbildad vetenskapsjournalist och ledde 2023–2024 Skolverkets arbete med AI och utbildning.

17.00 Vi bjuder på ett glas vin och diskuterar vilka talare som var mest intressanta. 


Partners

Resemolnets AI-baserade affärssystem innebär en effektivare reseadministration med användarvänlig design. Med hjälp av smarta lösningar och integrationer till såväl ekonomisystem och GDS hjälper systemet inte bara arrangörer att öka försäljningen utan också att minska den administrativa bördan som traditionell resehantering innebär. I kombination med marknadens billigaste betallösning Resemolnet Pay och AI-reseagenten Julia erbjuder Resemolnet en komplett lösning för framtidens sätt att sälja resor.

Vi är ett digitalt accelerationsföretag med fokus på medieplanering och strategi i Norden, och har över 80 experter. Med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Oslo, Köpenhamn och Helsingfors är vi idag ett fullserviceföretag.

Genom att prioritera starka kundrelationer och djup affärsförståelse har vi blivit utsedda till Årets Mediebyrå 12 gånger, senast år 2024.

Vi hjälper ditt företag i er digitala transformationsresa.