Annons:

Efter dödsolyckan på Gröna Lund: Kolmården och Furuviksparken stänger attraktioner

Nu stänger både Kolmården och Furuviksparken berg- och dalbanor som kommer från samma tillverkare som Jetline på Gröna Lund. På Kolmården stängs attraktionen Godiståget och på Furuviksparken stängs Draken. – Vår berg- och dalbana Godiståget har samma tillverkare som Jetline, det är endast därför, säger Christine Karmfalk, vd på Kolmården, till P4 Östergötland.

Skara sommarland, som tillhör samma koncern, har beslutat att besiktiga sina berg- och dalbanor på nytt, rapporterar P4 Skaraborg.
– Vi är helt överens om att det är vi som är nojiga men vi gör det ändå, säger Christine Karmfalk som är vd för parken.
Skara sommarland, som tillhör samma koncern, har beslutat att besiktiga sina berg- och dalbanor på nytt, rapporterar P4 Skaraborg
Samtliga enheter drivs av Park & Resorts som också driver Gröna Lund.

Detta skriver bolaget på sin hemsida om attraktionerna:

Draken är avstängd med anledning av den tragiska olyckan i berg-och dalbanan Jetline på Gröna Lund. Vi väntar in den pågående utredningen, då Draken har samma tillverkare som till Jetline. Även om ingenting pekar på att något skulle vara fel med Draken, kommer vi av säkerhetsskäl att stänga denna tillsvidare.

Godiståget är avstängd med anledning av den tragiska olyckan i berg-och dalbanan Jetline på Gröna Lund. Vi väntar in den pågående utredningen, då Godiståget har samma tillverkare som till Jetline. Även om ingenting pekar på att något skulle vara fel med Godiståget, kommer vi av säkerhetsskäl att stänga denna tillsvidare.

Kommentarer är stängda.