Annons:

Taxikaoset för turister från Arlanda består: ”Kan ha betalat 5 000 kronor”

Allt fler klagar på att de fått betala ockerpriser när de åkt taxi. Notan för en resa från Arlanda till en Stockholmsförort kan landa på flera tusen kronor. Många av de drabbade vänder sig till Taxi Stockholm med sina klagomål, rapporterar SVT. – De tror att de åkt med oss men sedan visar det sig att de åkt med någon vars taxibil bara ser ut att tillhöra Taxi Stockholm, säger bolagets vd Pernilla Samuelsson.

– Det finns de som står och gråter i vår reception som har fått betala 5 000–6 000 kronor, säger Pernilla Samuelsson, vd på Taxi Stockholm till SVT.

Taxi Stockholm har under flera år haft problem med så kallade ”copycabs”, taxiföretag som försöker efterlikna bolaget. Så sent som 2022 stämde Taxi Stockholm ett av bolagen för varumärkesintrång, och fick rätt. Det andra bolaget tvingades då betala sex miljoner i skadestånd, och byta namn.

– Mer eller mindre ända sedan avregleringen av taxi genomfördes har andra försökt härma oss, eftersom vi är det äldsta bolaget. Vi fyller 125 år i januari. Det är för oss nästan en omöjlighet att stoppa detta, säger Pernilla Samuelsson.

Pernilla Samuelsson säger att de gör allt de kan, men anser att de behöver hjälp från politiker och beslutsfattare.

– Vi använder våra jurister dagligen till det här och försöker driva så många ärenden vi kan juridiskt. Men det måste tas ett omtag och en total översyn av hur taxibranschen fungerar.

En kommentar

  1. thomas: Sverige amatörmässiga Taxi måste regleras övervakas för att stoppa skojare, fakturera Adelsson som ställt till detta. I England sköter Skottland yard detta Svara

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 kommentar Öppna