Annons:

Regeringen vill beslagta svarttaxi – får stor tumme upp av Taxiförbundet 

Regeringen lämnar förslag till en ny förverkandelagstiftning. Genom förslaget blir det möjligt att förverka egendom som inte står i proposition till en persons legitima förvärvskällor. För att säkerställa ett sådant förverkande ska tvångsmedel kunna användas. Det innebär att svarttaxifordon kan beslagtas.

Lennart Kalderén, ordförande Svenska Taxiförbundet, anser i ett pressmeddelande att förslaget kommer bli ett utmärkt verktyg i kampen mot svarttaxi:

– Svarttaxi, som ofta annonseras via Facebook, håller på att förstöra privatmarknaden för taxinäringen på många orter i hela landet. Att fordonet kan förklaras förverkat av domstol skärper straffskalan och kommer att ge en avskräckande effekt. Det är ett bra exempel på nya åtgärder som Svenska Taxiförbundet länge efterlyst. Skärpta straff och fler polisinsatser är andra viktiga insatser.

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna