Annons:

”Rätt till kompensation om din SAS-resa ställs in”

Skulle din flygning ställas in på grund av en strejk har du rätt till att få din resa med SAS återbetald eller ombokad, skriver DI.

SAS ska erbjuda möjligheten att resa samma datum med annat flygbolag och får du beskedet mindre än två veckor i förväg har du rätt till kompensation, enligt Konsumentverkets vägledare Hanna Bornstedt.

– Det gäller inte om det skulle vara en extraordinär omständighet, men det är inte sannolikt att en strejk med egna piloter ses som det, säger hon till tidningen.

Förhandlingarna mellan parterna har fortsatt under hela dagen. De kommer troligtvis att pågå framåt kvällen och natten, säger Jan Sjölin, en av medlarna och tidigare avtalssekreterare i fackförbundet Kommunal, till TT på tisdagsmorgonen.

Om man inte lyckas komma överens kommer strejken att inledas natten mot onsdag.

– Antingen så blir det ett avtal någon gång under dagen eller så påbörjas strejken klockan 00.01, det är de två alternativen. Men hur status är just nu i förhandlingarna kan vi inte uttala oss om, säger Rebecca Rosenvinge som är presskoordinator för Svensk pilotförening.

Kommentarer är stängda.

På nytt jobb