Annons:

Inflation oroar pizzerior: ”Det är fan allvar nu”

Inköpspriserna för restaurangföretag har ökat med 23,5 procent senaste året och det slår bland annat mot många pizzerior, enligt Dagens Nyheter.

När pizzabagaren Orestis Georgiadis jämför fakturorna från september 2021 med motsvarande fakturor i år konstaterar han att ett halvt kilo mozzarella har ökat från 179 kronor till 270 kronor och att priset för femton kilo vitkål nästan trefaldigats – från 60 kronor till 150 kronor.

På det kommer allt dyrare elräkningar.

– Jag har aldrig upplevt det innan. Jag tror jag börjar förstå nu att det är fan allvar, säger Georgiadis, som nu tvingas höja priserna.

2 kommentarer

  1. Mort The Sport: Detta stämmer verkligen även utomlands! Är i Miami nu och en Domino Pizza slaschar alla sina pizzor nu med 20% nationwide. Det har blivit lyx numera att konsumera en...pizza(!). Andra prisjämförelser; en klassisk Ceasar Sallad kostar ca 15USD - utan någon kyckling eller lax i! Restaurangkedjan Rain Forest debiterar 23,99USD för fish&chips - fish & chips!!! Man baxnar nästan.
  2. Erik: Elräkningen för t.ex en pizzeria eller vilken restaurang som helst, måste ju ändå vara det största orosmomentet. Att hela dagen behöva ha ugnen/stekbordet/spisen på. Det kan fasen inte bli billigt, och framförallt inte i vinter