Annons:

Han tar över köket på Operakällaren

Nu står det klart att teamet bakom Aloë, med stjärnkrögaren Daniel Höglander i spetsen, tar över som exekutiv kökschef och gastronomisk ledare för Operakällaren med öppning den 23 augusti 2024.

“Det är med stor vördnad och stolthet jag har tagit mig an uppgiften att föra Operakällaren in i 2020-talet. Under Tore Wretmans ledning stod Operakällaren för framåtblickande och pionjärskap inom värdskap och restaurangkonst. Operakällaren är en institution, men långt ifrån ett museum. Vi ser tillbaka – för att kunna blicka framåt och ge hela upplevelsen en modernare och mer inkluderande touch”, säger Daniel Höglander i ett pressmeddelande.

Höglander är en av Sveriges främsta kockar och krögare och har bland annat grundat Aloë, som har två stjärnor i Guide Michelin. Emanuel Tärnqvist, även han med bakgrund från bland annat Aloë, kommer att axla rollen som Operakällarens kökschef.

”Vi är mycket glada över att få välkomna Daniel Höglander och Emanuel Tärnqvist till Operakällaren. För oss är det viktigt att bevara restaurangens tradition och kvalitet, samtidigt som vi ständigt strävar efter utveckling och förbättring. Vi kunde inte ha funnit bättre gastronomiska ledare än Daniel och Emanuel.”, säger Oscar Durling, VD Operakällaren i ett pressmeddelande.

I samband med nyöppningen kommer Verandan att göras mer tillgänglig då en helt ny cocktailbar öppnar där.

”Att öppna upp Verandan och skapa en cocktailbar där blir en nyckel för att göra Operakällaren mer tillgänglig för fler. Cocktailbaren kommer att ha en klassisk stil, men med en atmosfär fylld av värme, genuint värdskap och personlighet. Vi ser otroligt mycket fram emot att bjuda in våra gäster till denna fantastiska plats”, säger Rasmus Klintberg, restaurangchef i ett pressmeddelande.

Operakällaren öppnade 1787 och är en av Sveriges mest prestigefyllda restauranger. Under Tore Wretmans ledning från 1955 blev Operakällaren en känd gastronomisk institution som införde nya matlagningstekniker och gjorde restaurangen internationellt omtalad.

Alessandro Catenacci, VD och ägare Nobis Hospitality Group som äger Operakällaren.

“Mina barn ska ta över Nobis och driva det i 40 år till. Minst”

Nobis huvudägare och Alessandro “Sandro” Catenacci har precis fyllt 65 år och hade egentligen planerat att trappa ner, men det kom en pandemin emellan.   – Jag har tänkt jobba lite mindre och att mina barn skulle jobba lite mer, men det blev tvärtom. Vi förlorade runt 200 miljoner under pandemin och till skillnad från några av våra konkurrenter har vi inte löst det genom att gå i rekonstruktion. Det är tufft och trögt, men vi går den långa vägen. Travel News chefredaktör Viggo Cavling har träffat en av reseindustrins mer egensinniga direktörer för ett samtal om det som varit och framtiden.

Kommentarer är stängda.