Annons:

Hamburgerdöden fortsätter: Brödernas i rekonstruktion

Hamburgerkedjan Brödernas har ansökt om rekonstruktion, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Bolaget som grundades 2017 har runt 70 restauranger över hela landet.

Enligt pressmeddelandet är syftet med rekonstruktionen att ”säkra koncernens långsiktiga finansiella stabilitet”.

Bolaget skriver att de senaste åren med pandemi och kraftig inflation, i kombination med hyreshöjningar, har förändrat förutsättningarna för både Brödernas och restaurangbranschen i stort.

”Trots omfattande åtgärder för att möta dessa utmaningar, inklusive avyttringar av olönsamma restauranger, omförhandlingar av leverantörsavtal, effektivisering av bemanning och lansering av ett lojalitetsprogram, har den ekonomiska situationen tyvärr blivit ohållbar 

för oss”, säger Brödernas vd Richard Forsshéll i en kommentar.

Brödernas har cirka 500 anställda och mer än fyra miljoner gäster årligen. Kedjan har vuxit snabbt med en peak på över 100 restauranger 2023, men det senaste året sjönk omsättningen med 10 procent och bolaget gjorde en förlust på hela 174 miljoner kronor.

De är långt ifrån ensamma om att ha problem.

Förra året satte Varma Spisen Holdings som driver krogarna Tugg Burgers och Flippin’ Burgers i konkurs för tre av sina bolag och företagsrekonstruktion för åtta andra bolag. 

Ny direktlinje mellan Köpenhamn och Minneapolis

Förbindelsen mellan Skandinavien och amerikanska Mellanvästern stärks när Delta Air Lines lanserar ny rutt från Kastrup.

Det är i maj 2025 som Delta börjar flyga tre gånger i veckan mellan Köpenhamn och Minneapolis-St Paul i Minnesota. 

Nyheten har ansetts överraskande. Men sedan SAS tidigare i höstas blev medlem i SkyTeam, samma allians som Delta tillhör, är det också ett naturligt steg. 

– Rutten skapar en ovärderlig förbindelse mellan två stora SkyTeam-partnernav, vilket ger oöverträffade förbindelsemöjligheter och resealternativ för kunder som åker mellan Skandinavien och Nordamerika, bekräftar Joe Esposito, Senior Vice President Network Planning för Delta.

Tidigare i år har SAS lanserat en rutt mellan Köpenhamn och Atlanta, vilket är ett annan av Deltas nav. Sommaren 2025 väntas också nya SAS-rutter mellan Köpenhamn och Seattle samt Oslo och New York JFK.

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna
På nytt jobb