Annons:

Det blev en tuff sommar för Stena Line

Sommaren blev tuffare än väntat för Stena Line på rutterna mellan Sverige och Danmark. Det är framför allt de svenska resenärerna som hittat på annat i sommar, men även antalet passagerarna från den danska sidan har minskat, rapporterar DI.

Redan innan sommaren flaggade Stena Line för att man inte skulle överträffa fjolårets rekordsommar på bolagets linjer mellan Sverige och Danmark. Med facit i hand kan bolaget nu slå fast att sommaren blev sämre än man trott.

Passagerarvolymen var i juli i år 22 procent lägre än vad bolaget hade budgeterat och 14 procent lägre än samma månad i fjol.

Ulf Staaff, Travel commercial manager

”Tyvärr har sommaren inte levt upp till våra förväntningar. Utmaningarna vi möter på den svenska marknaden är vi inte ensamma om: hela rese- och besöksnäringen har under en längre tid påverkats av faktorer som inflation, höjda räntor, en svag svensk krona och minskad köpkraft hos svenska hushåll”, säger Ulf Staaff som är travel commercial manager i ett pressmeddelande. 

Han uttrycker dock optimism inför hösten. Som det ser ut nu kommer bolaget att nå budgetmålen för augusti och september. Fallande inflation och lägre räntor skulle enligt Ulf Staaff också kunna leda till ett bättre 2025. 

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna