Annons:

Premium

Höga men sena bokningar

Sommaren ser bra ut för hotellen. Det visar Benchmarking Alliance siffror över bokningsläget. I Stockholm överträffas 2019 års nivåer, mycket tack vare den svaga kronan. Av: Leif Holmkvist.

Räntan stiger, maten är rekorddyr och svensken greppar allt hårdare om plånboken. Men det verkar inte slå särskilt hårt mot hotellbokningarna i sommar.

– Vi närmar oss förpandemiska nivåer, konstaterar Johan Johander på Benchmarking Alliance. Den lilla skillnad vi ser i bokningsstatstiken kan bero på att gästerna i år bokar med kortare framförhållning.

Det ändrade beteendet blir särskilt tydligt på en typisk sommardestination som Visby:

– Där var bokningsläget förr klart redan i början av maj. I år kommer bokningarna i slutet av maj eller i juni, noterar Johan Johander.

I landet som helhet ser bokningsläget bra ut och i Stockholm, vars hotellnäring led svårt av pandemin, ser juli och augusti ut att överträffa 2019:

– Privatefterfrågan är stark och kronan svag. Fler svenskar semestrar hemma samtidigt som fler utlänningar kommer till Sverige. Det gynnar Stockholm lite extra som kanske når en rekordnivå i juli.

Reservation & Ticketing Agent – Copenhagen
Sista ansökningsdag:
30 september 2024
Account Manager Sales – Sweden & Finland
Sista ansökningsdag:
23 september 2024