Annons:

Premium

Direktörer sågar regeringens oförmåga att lägga ner Bromma

Regeringens Tidöavtal med SD säger att Bromma ska finnas kvar.  Nu vädjar tunga näringslivsföreträdare till regeringen att tänka om eftersom 90 procent av trafiken försvinner när BRA flyttar till Arlanda.

– Vi har två svaga flygplatser just nu. Låt oss i alla fall få upp en flygplats på benen, säger Haval van Drumpt, vd på telekombolaget Tre till Aftonbladet.

Stockholms Handelskammares vd Daniella Waldfogel anser också att regeringen måste tänka om i Bromma-frågan, särskilt efter att BRA Flyg meddelat att man kommer att överge flygplatsen.

– Vi står i praktiken med en tom flygplats. Mindre av debatten borde handla vad vi ska göra med en tom flygplats och mer av diskussionen borde handla om hur vi satsar på Arlanda och räddar svenskt inrikesflyg, säger hon.

Stefan Sjöstrand, vd för Skistar, är inne på samma linje. Bolaget äger och driver skidanläggningar i flera delar av landet som påverkas av omläggningen av inrikesflyget, bland annat Sälen och Åre.

– Sverige har tappat konkurrenskraft. Att driva två flygplatser i Stockholm bär sig inte. Nu har ju faktiskt BRA hjälpt regeringen att fatta ett beslut som man har tragglat om i 20 års tid, säger han till Aftonbladet.

På nytt jobb