Annons:

Premium

Jag trivs med pulsen på Stureplan

Margita Palmberg är ny hotelldirektör på Scandic Anglais. Här svarar hon på våra tradionella på-nytt-jobb-frågor.

“Är född och uppvuxen i en liten ort i Blekinge som heter Bräkne-Hoby, men bott utomlands större del av mitt vuxna liv”

Grattis Margita Palmberg, du är ny hotelldirektör på Scandic Anglais. Varför valde Peter Jangbratt vd på Scandic Sverige dig?

– Tack! Jag tillträder rollen som hotelldirektör på Scandic Anglais mycket tack vare mitt ledarskap och min erfarenhet av att leda och utveckla verksamheter inom hotell- och resebranschen, både internationellt och i Sverige.

Varför valde du Scandic Anglais?

 Scandic Anglais är en ikon på hotellmarknaden i Stockholm och har alltid varit ett av mina favorithotell som står inför en spännande framtid. I min nya roll får jag även möjlighet att bidra till att driva Scandic Sverige framåt och delta i uppdrag och projekt som gynnar såväl Scandic Sverige som distriktet. 

Och varför valde du Scandic?

– När jag flyttade hem till Sverige 2015 stod Scandic inför en förändringsresa såsom börsintroduktion, expansion och ett stort fokus på gästupplevelser, ledarskap och hållbarhet. Jag såg en möjlighet att både få vara med och bidra med min erfarenhet och kompetens, samtidigt som jag skulle få möjlighet att utvecklas och arbeta i en miljö som gav utrymme för nytänkande och där jag kunde vara kreativ och drivande. 

Berätta, vad gör en hotelldirektör för ett hotell på Stureplan hela dagarna?

 – Leder och utvecklar vår verksamhet både strategiskt och operativt. Och inte minst skapar engagemang och ett vinnande koncept samt fin atmosfär för både gäster och medarbetare. Det tillsammans med mitt mycket drivna och härliga medarbetarlag.

“Scandic Anglais är en ikon på hotellmarknaden i Stockholm”

Hur är det att jobba på Stureplan?

– Otroligt roligt, här är en puls som jag verkligen trivs i. 

Vad lärde du dig på Sunwing Fanabe Teneriffa?

– Det jag tar med mig från mina år på Sunwing är att gästen alltid var i fokus och vi fokuserade hela tiden på att förbättra hela gästupplevelsen och kunderbjudandet. Det är något som jag har med mig i min ryggrad; ständigt förbättra och vara lyhörd mot omvärlden och vad våra gäster tycker. 

Och vad lärde du dig på Scandics interna ledarskapsprogram Talent@Scandic?

– Jag lärde mig mycket. I och med att jag var relativt ny inom Scandic och i Sverige så var det dessutom ett ypperligt tillfälle att få en helhetsbild av koncernen och skapa relationer och kontakter med andra delar av verksamheten, som jag inte hade daglig kontakt med i normala fall, i alla våra sex länder. I år fick jag den stora äran att vara mentor i programmet. 

Scandic slog precis RevPar-rekord, blir det fler tror du?

– Jag tycker att det är roligt att slå rekord och jag tycker att vi hela tiden ska arbeta för att slå våra rekord och kämpa för att bli ännu bättre i allt vi gör. 

Var åker du i sommar?

– Jag har haft min semester och reste till Italien, London och Teneriffa samt en blixtsnabb visit till Gran Canaria där jag tittade på hotell och hälsade på före detta kollegor. 

Reseindustrins största utmaning?

Just nu skulle jag säga att färre flyg och prisökningar på flyg/bränsle. Trots att pandemin är över är det fortsatt svallvågor som påverkar, i tillägg till krig i Europa. 

Namn: Margita Palmberg

Titel: Hotelldirektör Scandic Anglais

Familj: Två barn

Bor: Stockholm

Senaste resa: London och därefter direkt till Teneriffa 

Mitt viktigaste nyckeltal: I min nuvarande roll är det utan tvekan NPS (gäst- och medarbetarundersökning) i relation till RevPar och GOP

Favorithotell: Corinthia i London och Grand Hotel i Stockholm 

Bästa färjebolaget: Känner inte till dem tillräckligt för att uttala mig

Dessa kryssar jag gärna med: Mina barndomsvänner..

App jag inte kan leva utan på resa: Ingen speciell, jag är nyfiken och söker på flera 

Flygbolag som jag åker helst med: SunClass Airlines (otroligt fin service, bemötande och en bra gästupplevelse)

Favoritdestination: London och Mexico. 

Min drömresa: Har många…; Machu Picchu, Bali, Taj Mahal, Japan, Fiji och återvända till México. Finns många resmål som lockar!

Detta vet vi inte om dig: Är född och uppvuxen i en liten ort i Blekinge som heter Bräkne-Hoby, men bott utomlands större del av mitt vuxna liv. Trots min uppskattning att resa och besöka hotell i hela världen är jag samtidigt en mycket hemkär och jordnära person som älskar natur, skog och vatten..

På nytt jobb