Annons:

Premium

“Jag brinner för hållbarhet”

Jenny Ell är ny ESG-Manager på First Camp. Här svarar hon på Travel News klassiska på-nytt-jobb-enkät. 

Grattis Jenny Ell, du är ny ESG-Manager på First Camp, varför valde VD Johan Söör dig tror du?

– Tack så mycket! Jag tror att man valde mig för min erfarenhet och passion för hållbarhetsfrågor. First Camp vill vara ett föredöme inom hållbar turism, både vad gäller klimat- och miljöaspekter och som en ansvarstagande arbetsgivare. Med min bakgrund tror jag att jag kan bidra till att stärka vår position och utveckla hållbara strategier som gör skillnad.

Varför valde du att tacka ja till First Camp?

– Jag kände att deras fokus på hållbarhet och naturnära boenden verkligen låg i linje med mina egna värderingar. Jag uppskattar företagets ödmjuka inställning och vilja att ständigt utvecklas och förbättras. Det känns meningsfullt att få vara en del av en organisation som verkligen tar ansvar för miljön, personal och sina gäster.

Några av Travel News 50 000 läsare vet vem du är, men inte riktigt alla. Berätta!

– Jag är en glad och positiv tvåbarnsmamma som älskar att ha människor runt mig. Den största delen av min fritid spenderar jag på olika fotbollsplaner runt om i Stockholm då båda sönerna spelar fotboll 😊. Gärna med en kopp kaffe i handen. Jag brinner för hållbarhet och mitt hjärta slår lite extra för djur och natur, då min barndomsdröm var att bli veterinär.

Vad gör en ESG Manager hela dagarna?

– Det är självklart väldigt olika och ingen dag är den andra lik. Mitt största fokus är att stötta våra över 70 destinationer i Sverige, Norge och Danmark i arbetet med hållbarhetscertifieringen Green Key. Vi har även påbörjat arbetet med att implementera ESRS vilket är ett väldigt omfattande och spännande arbete.

“First Camp en utmärkt plats att börja leta efter nya smultronställen!”

Varför ska man tillbringa sommaren hos First Camp?

– Det finns många anledningar, bland annat att det finns så mycket att upptäcka på nära håll och med så många destinationer är First Camp en utmärkt plats att börja leta efter nya smultronställen! Det är även ett hållbart semesterval, så vill man göra fler val som är bra för miljön så är just camping och stugboende ett bra alternativ för sommaren. Som mamma till två barn med mycket spring i benen vill jag även lyfta aktivitetsprogrammet som finns med vår barnklubbskaraktär, lyckodjuret Yessi, hon är också väldigt mån om naturen och vår miljö.

Vad lärde du på Kungsängen?

– På Kungsängen lärde jag mig vikten av samarbete, lyhördhet och öppenhet till nya möjligheter. Genom att arbeta tillsammans med andra och vara öppen för att ta till mig nya idéer och perspektiv kunde jag utveckla mina färdigheter och växa som individ. Det är lärdomar som jag bär med mig och som jag använder i mitt dagliga arbete.

Alla vill ha mer hållbarhet, men få vill betala för exempelvis grönt flygbränsle. Varför är det alltid så kostsamt att vara hållbar?

– Att vara hållbar behöver inte alltid vara kostsamt, camping som exempel är både billigare och mer miljövänligt än en flygresa till destinationer som Gran Canaria. Trots att många strävar efter att vara mer hållbara, kan kostnaden vara ett av de största hinder för många att göra mer miljövänliga val. Genom att välja alternativ som camping istället för flygresor utomlands, kan man spara pengar samtidigt som man minskar sin miljöpåverkan. Det finns flera bra alternativ att vara hållbar utan att behöva spendera en förmögenhet.

Och sen mäter alla företag hållbarhet olika vilket gör det omöjligt att jämföra vem som är bäst. Hur löser vi detta?

– Genom att implementera CSRD/ESRS får vi ett gemensamt ramverk och riktlinjer för hur hållbarhetsdata ska rapporteras. Detta kommer förhoppningsvis att göra det lättare för företag att presentera sin hållbarhetsprestanda på ett enhetligt sätt, vilket i sin tur gör det möjligt att jämföra och bedöma företag på ett mer objektivt sätt. Genom att arbeta tillsammans inom ramen för CSRD/ESRS kan vi skapa en mer transparent och jämförbar bild av företagens hållbarhetsarbete för att underlätta beslutsfattande och främja ett hållbart näringsliv.

Reseindustrins största utmaning? 

– Reseindustrins största utmaningar när det gäller hållbarhet inkluderar att hantera konsekvenserna av klimatförändringar, såsom översvämningar och andra extrema väderhändelser. Dessutom har Covid-19-pandemin dramatiskt påverkat resebranschen och tvingat företag att anpassa sig till nya restriktioner och säkerhetsprotokoll. Att balansera behovet av att driva en lönsam verksamhet med att minimera miljöpåverkan och hantera oväntade händelser som pandemier och naturkatastrofer utgör en betydande utmaning för reseindustrin på lång sikt.

Namn: Jenny Ell

Titel: ESG manager (ESG står för Environmental, Social samt Governance. Inom begreppet ryms många hållbarhetsfrågor som berör företag, organisationer och samhället.)

Familj: Sambo och två tonårssöner

Bor: Järfälla

Senaste resa: Den gick till svärföräldrarna i Grönhögen på Öland   

Mitt viktigaste nyckeltal: NPS

App jag inte kan leva utan på resa: Spotify, jag älskar musik!

Flygbolag som jag åker helst med: Har inget favoritflygbolag.

Favoritdestination: Min nya favorit är helt klart södra Öland med sin fantastiska natur.  

Min drömresa: Har länge drömt om att få uppleva Amazonas regnskog.

Detta vet vi inte om dig: Jag älskar att sjunga, men är tyvärr helt tondöv.

På nytt jobb