Annons:

Anrika Hamburger Börs lägger ned

Den anrika showkrogen Hamburger Börs i Stockholm stänger ner med omedelbar verkan. Vd:n Peter Bengtson säger till Aftonbladet. - Jag har fått ställa in alla shower och det känns jättetråkigt.

Anledningen till nedstängningen är att verksamheten drabbats hårt av det tuffa konjunkturläget och arenan har under en längre tid gått allt sämre. Därtill har förhandlingarna med hyresvärden varit fruktlösa när det gäller att omförhandla den förhållandevis höga hyresnivån. Trots flera försök att vända trenden fortsätter Hamburger Börs att vara olönsamt, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

”Hamburger Börs har under en längre tid varit en utmaning och trots våra fantastiska medarbetares hårda arbete dras vi med betydande förluster. Vi har kämpat för att hitta lösningar i ett svårnavigerat omvärldsläge, men det är tydligt att vi nu nått en punkt där det affärsmässigt enda rimliga är att stänga verksamheten. Det känns tungt, särskilt med tanke på våra kollegor som drabbas, men i slutändan är detta vårt enda alternativ”, säger Mikael Nilsson, VD Wallmans Group. 

De två produktioner som hade planerats för hösten har ställts in helt och de gäster som bokat kontaktas och får sina pengar tillbaka. Anledningen är att bokningsingången varit för låg och bedömningen har gjorts att båda prooduktionerna skulle gett för stort negativt resultat. Det är rent affärsmässiga skäl som ligger bakom besluten att ställa in de båda produktionerna och inte hänförligt till beslutet om avsikten att stänga ner verksamheten på Hamburger Börs.  

Klubben med Röyksopp den 28 september genomförs som planerat. 

De företagsevent som är planerade till och med december kommer att genomföras enligt plan. 

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna
Account Manager Sales – Sweden & Finland
Sista ansökningsdag:
23 september 2024
Reservation & Ticketing Agent – Copenhagen
Sista ansökningsdag:
30 september 2024