Annons:

Gotland vinnare när rederierna bojkottar Sankt Petersburg

Visby har blivit en av Östersjöns hetaste kryssningsdestinationer när Sankt Petersburg har stängts för turism, rapporterar Di. 

Kryssningsboomen i Visby, med inplanerade 169 anlöp i år, är delvis en konsekvens av att Sankt Petersburg har stängts för turism på grund av kriget i Ukraina. I stället för att ankra vid den forna tsarens stad styr allt fler kryssningsfartyg nu mot Gotland. 

”Vi ser en stor ökning och signalerna från rederierna är tydliga: de vill satsa rejält på ön framåt. Kryssningskajens öppnande 2019 har skapat möjligheter för en annan typ av turism som är mer fokuserad på upplevelser. Eftersom kryssningsturister har både säng och mat på båten blir de i hög grad dagsbesökare, vilket skiljer sig från andra turister som besöker ön”, säger Erik Öhrn, verksamhetsledare för Gotlands besöksnäring till Di. 

Hillevi Zerne, vd för Gotlands Guide & Kryssningsservice, ser en växande efterfrågan på guider.  Hon betonar att kryssningsturismen bidrar till långsiktig utveckling för Gotlands turismnäring genom att ge lokala turistföretag en möjlighet att visa upp vad de har att erbjuda för en större marknad. 

”Genom att kryssningssäsongen nu sträcker sig från april till oktober ökar förutsättningarna för fler företag att ha verksamhet utöver de traditionella semestermånaderna.”

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna
På nytt jobb