“Jobbar vi inte med att skapa rätt förutsättningar för vår personal att lyckas och trivas når vi inte vidare”
Grattis Johan Djerf, du är ny hotelldirektör på Scandic Landvetter. Varför valde Kristian Andreasson, distriktsdirektör för Scandic i västra Sverige, dig?
– Tack! Jag tror att det till stor del beror på mitt närvarande ledarskap. Jag är en trygg ledare som utmanar mina medarbetare att våga vara modiga och ta egna beslut. Och självklart min bakgrund från restaurangbranschen, jag har både ett intresse och stor kunskap om mat och ser fram emot att vidareutveckla gästupplevelsen i vårt matutbud på Scandic Landvetter.
Och varför valde du Scandic Landvetter?
– Scandic Landvetter är ett spännande hotell på en plats som aldrig sover. Hotellet är ju faktiskt porten till resten av världen. Jag ser väldigt mycket fram emot att tillsammans med ett starkt medarbetarlag bygga vidare på vårt utbud som en del av en ny, hållbar, flygplatsstad.
”Att jobba på hotell påminner ganska mycket om att vara just kock”
Varför ska man bo på Scandic Landvetter?
– Scandic Landvetter är ett givet val för den som är på väg. Här blir vi platsen där axlarna sjunker ner innan en flight och de sista detaljerna i rese-planen filas på. Våra gäster tycker det är skönt att vara på plats innan en tidig avgång eller slippa köra hem efter en sen ankomst. Vi är en oas mitt i en pulserande miljö som just bara en flygplats kan vara.
Nu lämnar du Borås. En befrielse eller…
– Jag har packat min kunskapsryggsäck full under min tid i Borås där jag trivdes väldigt bra. Och nu ser jag fram emot att fortsätta min resa inom världens roligaste bransch här på Scandic Landvetter.
Vad lärde du dig på Scandics interna ledarskapsprogram Talent@Scandic?
– Jag fick verktyg och blev inspirerad till att bli en förebild inom Scandics organisation. Programmet är en bra plattform för att utveckla sitt ledarskap och fördjupa sig i bolagets strategier, men framförallt organisations- och ledarskapsutveckling.
Du har varit sous chef på Scandic Crown i Göteborg, saknar du att vara kock?
– Att jobba på hotell påminner ganska mycket om att vara just kock. Den härliga pulsen i min nya roll går ofta ihop med kökets kvicka miljö. Så jag får min del av kocklivet tillfredsställt även som hotelldirektör. Och saknar jag det för mycket smiter jag in och hänger med kockarna i köket en stund.
Vad gör en hotelldirektör hela dagarna?
– Driver tillsammans med mitt team gästupplevelse i världsklass. Vi är ett mycket starkt medarbetarlag och vi har kul på jobbet – tillsammans med våra gäster!
Ditt viktigaste nyckeltal gärna med en motivering?
– Det är absolut vår medarbetarundersökning. Jobbar vi inte med att skapa rätt förutsättningar för vår personal att lyckas och trivas når vi inte vidare. Hur insidan mår speglar sig direkt ut mot våra gäster. Så det är ytterst viktigt och alltid högt upp på min agenda. Men självklart även gästnöjdheten vilken vi arbetar med hela tiden.
Reseindustrins största utmaning?
– Att hitta balansen mellan miljö och plånbok. Jag tror att alla vill vara med och hjälpa till att rädda vår planet. Men ekonomiska läget gör det svårt för privatpersoner att vara delaktiga.
Namn: Johan Djerf
Titel: Hotelldirektör
Familj: Gift och ett barn
Bor: Kungsbacka
Senaste resa: Lefkos, Karpathos
Favoritnyckeltal: Gästnöjdhet
Favorithotell: Scandic Vulkan i Oslo
Favoritfärjebolag: gillar Danmark som destination så färjorna till andra sidan sundet.
Favoritreseapp: Tripadvisor
Flygbolag som jag åker helst med: Gärna SAS om möjligt
Favoritdestination: Grekland
Min drömresa: Ligurien
Detta vet vi inte om dig: Jag har en tupp och sju höns