Annons:

Premium

Därför lämnar han Scandic för att gå till Petter Stordalens heta hotellbolag

Kai Pasma har nytt jobb som Vice President Hotel Operations på Petter Stordalens hotellbolag Nordic Hotels & Resorts. Här svarar han på Travel News på-nytt-jobb-enkät om reseindustrins största utmaning, en vanlig arbetsdag och hans hemliga talong som amatörkock.

“Hela branschen befinner sig just nu i ett otroligt spännande skede och att då få vara med och utveckla denna portfölj” 

Grattis Kai Pasma, du är har nytt jobb som Vice President Hotel Operations på Nordic Hotels & Resorts. Varför valde Petter Stordalen & Co dig?  

Jag vill gärna tro att de främsta anledningarna, utöver den erfarenhet som jag har, så är det för att jag är väldigt intresserad av ledarskap kopplat till resultat och att jag har ett stort driftsfokus.

Varför valde du att arbeta med Nordic Hotels & Resorts? 

Jag var med när gruppen startades och att nu få komma tillbaka till en så stor och spännande portfölj spelade givetvis en stor roll. Det som också fällde avgörandet var att få tillhöra en väldigt framåtlutad och kreativ ledningsgrupp.

Berätta lite om din bakgrund?  

Det har blivit många år i besöksnäringen nu när jag tänker tillbaka. Jag har arbetat med kommersiella frågor och uppdrag samt de senaste 12-15 åren har jag jobbat mycket med ledarskap och hotelldrift. De sista 4 åren arbetade jag som distriktsdirektör för Scandic med det operationella och kommersiella ansvaret för cirka 20 hotell.

Du lämnar Scandic för detta. Hur tänker du?  

Jag trivdes otroligt bra i Scandic med många duktiga och härliga medarbetare, men när denna möjlighet dök upp så kändes det helrätt att hoppa på rollen. Hela branschen befinner sig just nu i ett otroligt spännande skede och att då få vara med och utveckla denna portfölj med individuella och otroligt starka varumärken känns helrätt.

Du har även jobbet för ESS group. Vad lärde du dig där?  

Att öppna Steam Hotel i Västerås var en otroligt kul resa. Att bygga organisation från grunden är en upplevelse och att kommersiellt nå de framgångar som vi gjorde, innan vi ens hade öppnat hotellet, var en riktigt häftig resa. Det jag dock tar mest med mig från min tid i ESS group är just hur viktigt konceptualisering/medarbetarnöjdhet/gästnöjdhet är för framgången i bolaget. 

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?  

Jag skulle vilja säga att ingen dag är den andra lik. Men om jag ska hitta något som är sig lite likt så är det fokus på våra medarbetare och gäster som står på agendan kontinuerligt

Hur ofta är du inne på Instagram på arbetstid?  

Inte så ofta tyvärr. Blir mest kvällstid eller i väntan på ett flyg.

Mer tid på Linkedin?  

LinkedIn är jag ofta inne och tittar i för att hålla mig uppdaterad, däremot behöver jag själv bli bättre med att dela content.

Vad skulle få dig att byta bransch?  

Svårt att säga. Just nu finns det inget som direkt lockar. De senaste tre åren har varit så annorlunda och nu när vi befinner oss i ett ”återstartsskede” i besöksnäringen så vill jag fortsatt vara med på det tåget. Men självklart så är bra ledarskap, organisationsutveckling med mera inte på något sätt bara knutet till en specifik bransch och därför är just ”byta bransch” inte det primära utan mer om vilka utmaningar som finns i aktuellt uppdrag. 

Reseindustrins största utmaning?  

Utöver medarbetarbristen så skulle jag vilja säga att få till balansen mellan gästnöjdhet, medarbetarnöjdhet, lönsamhet och tillväxt. Vilka beteenden, som tillkom under pandemin, är här för att stanna och vad innebär det för reseindustrin?! 

Namn: Kai Pasma

Titel: Vice President Hotel Operations

Familj: Fru Therese, 2 söner, Melker och Oliver, hunden Simba.

Bor: Västerås

Senaste resa: Grekland  

Favorithotell: Hotel ZaZa i Dallas

Favoritkryssningsbolag: Har ännu inte haft förmånen att testa men vill verkligen ut med Hurtigruten.

Favoritreseapp: Momondo

Flygbolag som jag åker helst med: SAS och Norwegian 

Favoritdestination: Svenska fjällen, både sommar som vinter.

Min drömresa: Maldiverna

Detta vet vi inte om dig: En glad amatörkock (med betoning på ordet amatör). Jag har ett stort intresse för matlagning och jag står gärna i köket och testar nya saker.