Annons:

Premium

“Vi har örat mot marken och utvecklas”

För tredje året i rad har Yasuragi i Stockholm korats till Sweden’s Best Hotel Spa vid det prestigefyllda World Spa Awards 2024. Här svarar Eva Ottosson Rask, General Manager på Yasuragi på Travel News klassiska enkät om hur det känns. 

Ni omsatte 256 miljoner 2023 och tjänade 3,5 miljoner enligt ert senaste bokslut, vill du säga något om årets förväntade siffror?

– Eftersom vi vridit lite på konceptet och välkomnar en större kundgrupp – både vad beträffar privat- och företagsgrupper – kommer detta år att visa betydligt bättre siffror.

Grattis Eva Ottosson Rask, General Manager på Yasuragi. För tredje året i rad har Yasuragi i Stockholm korats till Sweden’s Best Hotel Spa vid det prestigefyllda World Spa Awards 2024. Hur känns det? 

– Med den stora konkurrens som råder känns det underbart och det är ett kvitto på att vi utvecklas i rätt riktning.

Hur ska ni fira? 

– Vi kommer fira med personalen och med ett fint erbjudande till våra gäster. 

Varför vinner ni? 

– För att vi har örat mot marken och utvecklas i enlighet med vad våra gäster önskar samtidigt som vi behåller det unika som Yasuragi alltid varit. 

Spa är en religion som snart finns på alla hotell som vill bli en destination, hur länge kan detta pågå?

– Det kan pågå hur länge som helst så länge vi är lyhörda gentemot våra gäster och lyssnar till vad de vill ha. Människor kommer alltid ha ett behov av att koppla av och uppleva nya saker. Vatten är ett grundläggande element för människan och dess olika former gör oss gott. Spa av olika slag har en lång tradition och det är upp till oss att erbjuda nya och spännande upplevelser för framtidens spagäster.

Ge oss andra som kämpar med värdskap ett tips. 

– Lyssna på gästen, utvecklas tillsammans med dem och var inte rädd för att testa nya saker. 

Vad säger du om konkurrensen i Mälardalen? 

– Den är hög och det dyker hela tiden upp nya spelare så det gäller att vara på tårna hela tiden trots att man har ett starkt varumärke och ett koncept som är unikt. 

Yasuragi erbjuder allt från meditativa stunder i det japanska badet till skratt och gemenskap i karaokeloungen. Går det verkligen att kombinera meditativa stunder med klackarna i taket?

Vi har över 23000 m2 att röra oss på så det går absolut att kombinera.  Avḱoppling är olika för alla – för vissa är det att vara i stillhet och reflektera och för andra är det att njuta av ett glas vin och skratta med nära och kära. Vi erbjuder en välkomnande miljö för alla. 

Yasuragi

Ni omsatte 256 miljoner 2023 och tjänade 3,5 miljoner enligt ert senaste bokslut, vill du säga något om årets förväntade siffror?

– Eftersom vi vridit lite på konceptet och välkomnar en större kundgrupp – både vad beträffar privat- och företagsgrupper kommer detta år att visa betydligt bättre siffror.

Reseindustrins största utmaning? 

– Oroligheterna i världen samt miljön.

Eva Ottosson Rask, vd Yasuragi

Namn: Eva Ottosson Rask

Titel: VD

Familj: Ja

Bor: Hammarby Sjöstad

Senaste resa: Åre

Favoritnyckeltal: RevPOLU (Intäkter per operativ arbetsenhet)

Favorithotell: Förutom Yasuragi: Copperhill

Favoritfärjebolag: Waxholmsbolaget

Favoritreseapp: Strawberry

Flygbolag som jag åker helst med: Pass, åker mest tåg

Favoritdestination: Åre

Min drömresa: Bhutan

Detta vet vi inte om dig: Jag står eventuellt för 50 procent av parkeringsvakternas intäkter.. 😉

Fotnot: Vinnaren har utsetts av BWH Hotels tillsammans med omdömen från gäster och presenterades under hotellgruppens årliga konferens som i år tog plats i Stockholm.

På nytt jobb