Annons:

Premium

Stordalens jättehotell i Kalmar får förnyat bygglov – 200 rum och takbar

200 rum, elva våningar, men inga kontor. Så blir Stordalenhotellet i gästhamnen i Kalmar som planerats sedan 2021. Det blir en bantad version, men fullt tillräcklig, menar samhällsbyggnadsnämndens ordförande Peter Akinder (S) enligt Barometern. Byggkostnaden förväntas bli minst 350 miljoner kronor, enligt Travel News beräkningar.

Stordalens hotell, som ska byggas av LW Fastigheter. Det blir 200 hotellrum och skybar, precis som det tidigare var planerat.

I ett stort antal år har det uttryckts önskemål om fler hotellrum i Kalmar. Foppahotellet har gått i stå, men Stordalenhotellet i Gästhamnen vid universitetet har nyligen fått sitt andra bygglov. Det första går ut och eftersom det inte byggts något, så har LW fastigheter ansökt och fått ett nytt bygglov. Det är en bantad version, kontorslokalerna har strukits. Men 200 hotellrum är aktuella.

– Det är stort. Och viktigt. Vi har en ny detaljplan från 2022 som möjliggör för hotellet, och dessutom finns en ny detaljplan för utbyggnad av hotellet på andra sidan Baronen. Vi behöver fler hotellrum för att kunna fortsätta utvecklas som besöksmål. Detta är ett viktigt tillskott för centrala Kalmar och Kvarnholmen, säger Peter Akinder.

– Det här är den kanske bästa tomten i staden. Tusentals studenter kommer att studera här och det här är ett stort steg för Kalmar. Staden är en stor destination för turism och konferenser. Vi är redo att börja bygga 2022, och öppna 2024, säger Petter Stordalen till P4 Kalmar 2021.

På nytt jobb