Annons:

Premium

Pelle Lydmar ny huvudägare i Seglarhotellet – vill locka internationella gäster

Hotell- och krogentreprenören Pelle Lydmar har i sommar gått in som majoritetsägare i Sandhamns Seglarhotell. De senaste 20 åren har verksamheten gått back och han vill vända trenden, bland annat genom att locka internationella gäster till hotellet enligt NVP.

”Vi ska förlänga säsongen rejält och gästerna har inte vägarna förbi om inte jag skapar en anledning”

Pelle Lydmar har en lång karriär som hotell- och restaurangägare bakom sig. 1993 öppnade han Lydmar hotel på Sturegatan i Stockholm, som uppmärksammades för sina livespelningar i lobbyn, bland annat. Sedan 2013 ägs hotellet av Grand Hôtel. Projektet Strandvägen 1 på Stureplan har också gjort avtryck hos Stockholmarna, med sin kända bakficka Milles.

Kommer du att klara utmaningen?

– Det tror jag. Man vet aldrig, men jag ska ge det en ordentlig chans. Mina föregångare har dubblat omsättningen redan och min roll blir att hålla reda på slantarna, så att de inte rinner igenom, och fixa en affärsmässig struktur, säger Pelle Lydmar till NVP.

En sak som Pelle Lydmar tror är viktigt för att få igång verksamheten och börja gå med vinst är att locka till sig internationella gäster.

– På Lydmar hotell är det 90 procent internationella gäster varje år, så ska det bli på Seglarhotellet också. Skärgården är något av det finaste vi har, den ska vi stolta visa upp, slår hotellentreprenören fast.

– De gästerna hittar inte hit i dag, men jag ska använda mina kontakter och nätverk för att få hit dem.

Utöver högsäsongen på sommaren vill Pelle Lydmar att det ska finnas anledning att besöka Seglarhotellet även andra årstider.

– Vi ska förlänga säsongen rejält och gästerna har inte vägarna förbi om inte jag skapar en anledning. Precis som på Strandvägen ska vi ha livemusik i lobbyn, ha marknader och julbord, göra härliga grejer. Jag har samtal med konstnärer och förhandlar med Cinderellabåtarna om extraturer ut hit.

Reservation & Ticketing Agent – Copenhagen
Sista ansökningsdag:
30 september 2024