Annons:

Över 100 evakuerades efter brand på lägenhetshotell

Under natten mot måndag började det brinna i en hotellentré i Hammarby Sjöstad. En man krossade glas, hällde ut alkohol och tände på papper. – Det gjorde att det smällde och såg ut som en detonation, säger Robert Sennerdal, presstalesperson för polisen rapporterar flera medier..

Det var vid tretiden i natt som kontors- och lägenhetshotellet i Hammarby Sjöstad i Stockholm evakuerades. Inga personer skadades och hotellets gäster fick flytta över till ett annat hotell i närheten.

– Det finns uppgifter om att en person inne på hotellet har slagits med någon, det håller vi på att utreda. Vi tittar på om det finns någon som har skador från tidigare misshandel men inte från detonationen, sa polisens presstalesperson Ola Österling vid sjutiden på morgonen.

Polisen har kunnat gripa en man som är misstänkt för dådet. Mannen var gäst på hotellet. Platsen spärrades av och nationella bombskyddet tillkallades, eftersom det initialt såg ut som att mannen kastat in ett explosivt föremål rapporterar flera medier.

Händelsen utreds nu som grov mordbrand. På måndagsförmiddagen hävdes avspärrningarna och gästerna kunde återvända till hotellet.

Kommentarer är stängda.

På nytt jobb