Annons:

Premium

Annordia letar ny operatör till Waxholms hotell

Ny operatör sökes till Waxholms Hotell med 42 rum och stor restaurangrörelse. Verksamheten drivs idag av Therese Liljeqvist, men hon har sagt upp avtalet eftersom hon anser att den fasta hyra på en miljon kronor i månaden är för hög.  - Jag stannar gärna kvar om den nya operatören vill ha mig, men annars gör jag något annat, säger Therese Liljeqvist till Travel News.

Det är hotellfastighetskonsulten Annordia som har fått uppdraget av fastighetsägaren Artmax att hitta en ny operatör. Therese Liljeqvist har idag ett korttidsavtal om att driva verksamheten oktober månad ut. Fastighetsägaren med bas i Hongkong vill även sälja kåken i Waxholm för drygt 120 miljoner. Det uppdraget har Newsec. 

– Jag driver gärna hotellet vidare månad för månad, det är inte bra att stänga ett hotell som ska säljas. De tjugo anställda jobbar kvar och kommer att tas över av den nya operatören, säger Therese Liljeqvist. 

Hon hade helst sett en omsättningsbaserad hyra, men hittills har hyresvärden vägrat detta. Det finns planer på fler hotellrum och enklare restaurangverksamhet under lågsäsong, men för att realisera detta krävs investeringar i fastigheten och rörelsen. 

– 70 procent av intäkterna kommer från restaurangen. I sommar har vi haft en beläggningsgrad på 95 procent, säger Therese Liljeqvist. 

Reservation & Ticketing Agent – Copenhagen
Sista ansökningsdag:
30 september 2024