Annons:

Riskkapitalbolagets drömaffär: köp Arlanda för 10-12 miljarder kronor

Riskkapitalbolaget EQT dåvarande vd och nuvarande ordförande Conni Jonsson gick i början av 2012 ut i ett pressmeddelande och berättade att det är viktigt för EQT att uppfattas som ”en seriösa och ansvarstagande ägare och investerare”.

Nu går chefen för EQT:s infrastrukturfonder, Lennart Blecher, ut i Dagens Industri och berättar om sin önskeaffär, att köpa flygplatsen Arlanda.

– Arlanda har färre passagerare än både Kastrup och Gardemoen. Vi skulle kunna köpa Arlanda för 10-12 miljarder kronor och göra det bättre än idag, säger han till tidningen.

Lennart Blecher berättar enligt Realtid att fondens mål är att köpa 12-16 bolag i Norden, Europa och USA.

– Det finns många intressanta möjligheter. Vi är intresserade av all infrastruktur där vi har ett industriellt kunnande. Det kan vara energi. kraftverk, kraftledningar, hamnar, flygplatser och telekom. Vi tror också att miljöaspekten blir allt viktigare för att öka värdet på ett företag.

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna
På nytt jobb