Annons:

Norwegian börjar flyga till Skellefteå i höst  

Trots att inrikesflyget går på knäna fortsätter Norwegian att utveckla linjenätet och lanserar nu direktflyg mellan Stockholm Arlanda Airport och Skellefteå.

Lanseringen sker i samband med att Norwegians koncernchef Geir Karlsen deltar i Almedalsveckan i Visby där han bland annat träffar representanter från Skellefteå.

 – Utvecklingen i Skellefteå med många företag som satsar stort i regionen ökar behovet av god tillgänglighet till omvärlden.

I dagsläget finns det ett begränsat utbud på flyg till och från Skellefteå. Kommunen saknar också en tågstation.  

Den snabba tillväxten innebär att det finns ett stort behov av fler direktflyg till regionen. Näringslivet utvecklas med både nya företag och utbyggnader av befintliga verksamheter.

Antalet invånare i Skellefteå förväntas öka från dagens knappt 78 000 till 90 000 personer år 2030 och till 100 000 till 2040.

–Skellefteå är den kommun som befolkningsmässigt växt mest i Sverige under årets första del. Här investeras också mest per capita.  tt ha en bra infrastruktur för resande är en viktig pusselbit i hela samhällsomvandlingen, så det är glädjande att Skellefteå Airport och Norwegian idag kan presentera denna etablering, säger Kristina Sundin Jonsson, kommundirektör i Skellefteå i ett pressmeddelande.

– Skellefteås snabba tillväxt kräver en god tillgänglighet till omvärlden. Här på Skellefteå Airport ser vi en god tillströmning av passagerare och därmed ett utrymme för att kunna utöka trafiken med en ny aktör. Jag vet att det här är ett viktigt besked för näringslivet, invånarna och besöksnäringen i Skellefteå, säger Robert Lindberg, VD för Skellefteå Airport.

Fakta om den nya linjen

Direktlinjen mellan Stockholm Arlanda Airport och Skellefteå kommer att trafikeras fem dagar i veckan; på måndagar, tisdagar, torsdagar, fredagar och söndagar med start 28 oktober 2024.

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna