Annons:

Jimmie Åkesson vill rädda Bromma flygplats

Jimmie Åkesson kommer kalla till sig de övriga Tidöpartierna för att försöka rädda Bromma flygplats. Det skriver SD-ledaren på X efter att BRA tidigare i veckan meddelade att man lämnar flygplatsen.

Enligt Swedavia saknas affärsmässiga förutsättningar att driva flygplatsen vidare. Till nyhetsbyrån säger finansborgarrådet Karin Wanngård (S) att hon ser positivt på flytten, och att hon hoppas flygplatsen nu kan avvecklas i förtid.  Men frågan om Bromma flygplats framtid ligger på regeringens bord, och Jimmie Åkesson vill nu att Tidöpartierna samlas för att rädda flygplatsen.

”Jag kommer därför ta initiativ till en dialog med våra samarbetspartier i syfte att säkerställa flygplatsens bevarande i enlighet med Tidöavtalet”, skriver SD-ledaren på X. 

”Det är för tidigt att dra alltför säkra slutsatser om vad beslutet betyder för Bromma flygplats framtid och eventuella konsekvenser. Vi följer utvecklingen noga och har aviserat att en noggrann analys nu behöver göras, inte minst ur beredskaps- och redundansperspektiv. Jag välkomnar fortsatt dialog mellan samarbetspartierna i frågan”, skriver infrastrukturminister Andreas Carlsson i ett sms till Expressen. 

I Tidöavtalet står följande: ”Bromma flygplats ska bevaras. Något beslut om att lägga ned Bromma flygplats kommer inte fattas under mandatperioden.”

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna
Account Manager Sales – Sweden & Finland
Sista ansökningsdag:
23 september 2024
Reservation & Ticketing Agent – Copenhagen
Sista ansökningsdag:
30 september 2024