Annons:

Turismen ger handeln en rejäl injektion

Ökad turism från såväl svenska som utländska turister till följd av en svag krona gör att besöken i landets butiker blir fler. Det visar Svensk Handels Handelsbarometer för juli månad, rapporterar Dagens Juridik. – Vi gläds verkligen åt att vi nu börjar höra något mer positiva tongångar och vi hoppas att dessa består framåt hösten och vintern, för annars riskerar fler butiker att behöva stänga igen, säger Sofia Larsen, VD på Svensk Handel i ett pressmeddelande.

Enligt Svensk Handels Handelsbarometer har handlarna nämligen haft en negativ syn på kommande tre månader 14 månader i följd. Orsakerna är främst en hög inflation, konsumenternas försvagade köpkraft och företagens egna inköpskostnader.

– Butiker runt om i landet har i över ett års tid märkt av ett minskat kundflöde, högre inköpspriser och dessutom chockhöjningar av butikshyror. Vi gläds verkligen åt att vi nu börjar höra något mer positiva tongångar och vi hoppas att dessa består framåt hösten och vintern, för annars riskerar fler butiker att behöva stänga igen, säger Sofia Larsen i pressmeddelandet.

Kommentarer är stängda.

Reservation & Ticketing Agent – Copenhagen
Sista ansökningsdag:
30 september 2024
Account Manager Sales – Sweden & Finland
Sista ansökningsdag:
23 september 2024