Annons:

TGI Friday’s i Sverige i konkurs – stämmer hyresvärden på 100 Mkr

TGI Friday’s, som har restauranger i Malmö, Stockholm och Uppsala, har försatts i konkurs. Det rapporterar Fastighetsvärlden. Nu är planen att stämma fastighetsägaren Jakob Johansson på över 100 miljoner kronor för bland annat uteblivna intäkter.

Anledningen till den stora konkursen är att den stora den kända lokalen i Kungsträdgården inte klarade av hyreskostnaderna. Eftersom den var bärande för snabbmatskedjans etablering i Sverige försätts hela bolaget i konkurs.

Resturangen Thank God It’s Friday’s (TGIF) planerar att stämma fastighetsägaren Jakob Johansson på över 100 miljoner kronor för bland annat uteblivna intäkter, skriver Fastighetsvärlden. Den svenska finansmannen Jakob Johansson är sedan 2019 största enskilda ägare i Viking Line med 24 procent av aktierna. Johansson äger även byggnaden på Djurgården som har den hyllade restaurangen Aira som hyresgäst och Södra Teatern på Södermalm i Stockholm.

Franschise-krögaren Tony Challma, som äger restaurangerna sedan hösten 2020, menar att det är olyckligt att det i media framstår som om hyresnämnden har dömt till fastighetsägarens fördel.

– Det stämmer inte. Vi har egentligen haft två alternativ: antingen skriver vi på avtalet eller så kliver vi av och stämmer för indirekt besittningsskydd, säger han till branschtidningen.

Det rör sig om flaggskeppsrestaurang i Kungsträdgården i centrala Stockholm, där hyran höjdes från 5 miljoner kronor till 15 miljoner kronor per år. Den 1 februari lämnar TGIF lokalerna.

Kommentarer är stängda.

På nytt jobb