Annons:

Swedavia varslar 90 på Bromma

Swedavia varslar 90 medarbetare vid Bromma flygplats. Varslet sker efter beskedet att flygbolaget BRA flyttar sin verksamhet från just Bromma flygplats till Arlanda i samband med samgåendet med SAS.

”Kapacitetsutnyttjandet har länge varit för lågt och varslet är en följd av de nya marknadsförutsättningarna som kommer med beskedet som SAS och BRA lämnat. Swedavia kommer nu arbeta vidare med frågan i nära dialog med fackliga parter och de medarbetare som berörs”, skriver Swedavia i ett pressmeddelande.

I mitten av september kom nyheten att BRA blir underleverantör till SAS och ska flyga från Arlanda istället för från Bromma. BRA står idag för mellan 80-90 procent av trafiken på Bromma.

– Jag tror inte att flygplatsen överlever utan oss, sa BRA:s ägare Per G. Braathen på pressträffen på Arlanda när samarbetet presenterades av SAS vd Anko van der Werff.

Läs mer: Därför slukar SAS BRA:s inrikesflyg och flyttar trafiken till Arlanda

Läs mer: “Bra för SAS, men dåligt för Sverige”

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna
På nytt jobb