Annons:

Fyra drönare stoppade all flygtrafik på Arlanda i natt

All flygtrafik på Arlanda stoppades natten mot måndag efter att man observerat flera drönare i närheten av flygplatsen från kontrolltornet.

– Vi misstänker att det var en medveten handling, men jag kan inte svara på vad syftet var. På grund av förundersökningssekretess vill vi inte gå in på vilken typ av drönare som siktats eller av vem, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl till SVT Nyheter.

Luftfartsverket, som ansvarar för flygtrafikledningen i tornet på Arlanda, fick information om beslutet att stoppa alla starter och landningar klockan 02.16.

– Det var fyra stycken av varierande storlek, säger Cecilia Bengtström, tjänsteman i beredskap på Luftfartsverkets pressjour.

Omkring fem flygplan fick omdirigeras till Nyköping respektive Göteborg med anledning av stoppet, uppger Swedavias presstjänst för TT. Ett av planen som landade på Skavsta utanför Nyköping hade deklarerat en nödsituation och möttes av brandbilar, rapporterar Aftonbladet.

– Det är mer odramatiskt än det låter. Planet hade låg bränslenivå och då sker det på rutin. Landningen gick bra, säger Jörgen Hansson vid flygräddningscentralen till tidningen.

Vid 03.30-tiden fattades beslut om att återuppta trafiken igen, enligt Cecilia Bengtström.

Det finns ingen information om drönare vid någon annan av Swedavias flygplatser under natten, enligt pressjouren.

Ingen person har gripits.

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna
Reservation & Ticketing Agent – Copenhagen
Sista ansökningsdag:
30 september 2024