Annons:

Premium Nya Djurgårdsbrunns värdshus öppnar till påsk

Nya Djurgårdsbrunns värdshus öppnar till påsk

Lagom till påsk öppnar den klassiska Stockholmsdestinationen Djurgårdsbrunns värdshus igen efter en omfattande renovering. Det nya namnet blir kort och gott Djurgårdsbrunn.

Restauratörer är Lotta och David Zetterström som även driver Slipen, några kilometer bort
vid Djurgårdsvarvet. Ägare till Djurgårdsbrunn och initiativtagare till renovering,
restaurering samt anläggning av trädgården är Elinore och Carl Tham. Det framgår av ett pressmeddelande.

Djurgårdsbrunn har sedan 2020 varit stängt för besökare och matgäster.
Den nya restaurangen och kaféet ska hålla öppet året runt med generösa öppettider.

– Vi har i alla år fått frågan varför vi inte öppnar ett Rute Stenugnsbageri i Stockholm. Att hitta
en lika magisk plats, med en stor trädgård, visade sig dock svårt. När vi sedan erbjöds att driva
Djurgårdsbrunn såg vi möjligheten. Den nya kaféträdgården i kombination med de historiska
byggnaderna och kanalen skapar verkligen en rofylld och vacker plats, säger Lotta
Zetterström, grundare Fabrique-gruppen där även Slipen och Rute Stenugnsbageri på
Gotland ingår, i en skriftlig kommentar.


Helena Rosenlöf, landskapsingenjör och trädgårdsdesigner, har återskapat och nytolkat
utemiljön och trädgårdarna vid Djurgårdsbrunn.

Inredningen är framtagen av David Zetterström tillsammans med Eva Köhlqvist och bygger på
svenska möbelklassiker med en tydlig vink till värdshusets historia.

Djurgårdsbrunns värdshus har anor från 1743, då de första byggnaderna uppfördes. Även
Apotekshuset, tvärs över gatan, härstammar från tiden då platsens hälsobrunn stod i
centrum. 1987 brann den ursprungliga huvudbyggnaden ner och endast en mindre del, den äldre paviljongen (Brunnscafét) samt den så kallade vattenkiosken (för dåtidens kafébesökare) finns kvar idag. Dessa har renoverats och restaurerats.

Djurgårdsbrunn, på den gamla goda tiden.