När de i början av maj åter öppnar dörrarna till Misshumasshu kommer det att vara med ett
uppdaterat och utvidgat koncept som använder hela passagen som spelplan. Det framgår av
ett pressmeddelande.
– Det har varit en dröm att få ta över hela Birger Jarlspassagen sedan vi först flyttade in. Att
få skapa en restaurang i denna ikoniska byggnad, där så många före oss har satt sin prägel i
olika former, känns fantastiskt, säger Adam Dahlberg.
Det nya Misshumasshu, som är ett samarbete mellan Adam & Albin och fastighetsägaren
Hufvudstaden, omfattar 800 kvadratmeter och 150 sittplatser. Lokalerna har slagits samman
till en helhet och en ny bar är placerad mitt i passagen. Menyn inspireras av vad som bjuds
på brasserier i New York och på izakayor i Tokyo, kompletterat med asiatiska
kryddblandningar och råvaror från Sydkorea och Thailand.
Restaurangen leds av platschef Victor Netje och kökschef Anders Dahl. Bakom inredningen
står arkitekten Maja Bernvill och inredningsentreprenad för nyöppningen är Yllw.