Annons:

En exklusiv inblick i den växande vape-kulturen

Vape-kulturen har snabbt blivit en stor del av livet för många, både i Sverige och utomlands. Följ med på en spännande inblick i vape-kulturen och det den har att erbjuda, med allt från välfyllda specialbutiker till internationella mässor och evenemang.

I den här artikeln får du även tips och råd om hur du förbereder dig när du ska ge dig ut på resa med din vape.

Vapekulturens framväxt

Vape-kulturen har bokstavligt talat exploderat under de senaste åren och snabbt blivit en del av vardagen för många svenskar. Trenden, med ursprung i Kina, landade först i storstäderna där särskilda Vape-butiker med välsorterade sortiment av olika sorter, smaker, styrkor och tillbehör, har blivit en allt vanligare syn. På senare år har även mindre städer och orter kommit i kapp och vapes finns numera att köpa på de allra flesta bensinmackar och kiosker i Sverige.

För den som föredrar bekvämligheten av det egna hemmet och gärna shoppar direkt från TV-soffan, finns en mängd webbutiker som säljer allt du kan tänka dig behöva och mer därtill. Den ökande populariteten har även lett till uppkomsten av internationella evenemang och mässor där ny teknik och produkter visas upp för nyfikna vapers. Framtiden för vape-marknaden pekar mot mer avancerade och anpassningsbara prylar och ökad fokus på hållbarhet och miljövänliga alternativ.

Gömda skatter för vape-entusiaster

För vape-entusiaster som bor i eller besöker Sverige finns en hel del pärlor, framför allt i storstäderna. I Stockholms innerstad finns välsorterade butiker med enorma sortiment av produkter och tillbehör. Här kan du testa nya smaker, få tips och råd, samt hjälp att hitta de bästa och hetaste prylarna. Även Göteborg har blivit något av en hotspot för vapers med många populära butiker där du kan browsa i utbudet och njuta av en avslappnad atmosfär.

Om du gillar att resa ligger vaping-världen för dina fötter med internationella mässor och evenemang världen över där både nybörjare och erfarna vapers får uppleva den växande kulturen på nära håll​. World Vape Show är en av de största internationella mässorna för e-cigaretter och vapingprodukter. Här samlas tillverkare, återförsäljare, distributörer och entusiaster från hela världen i en enorm utställningshall för att umgås, dela erfarenheter, titta på nyheter och såklart, vapa.

Res med vapes: Så undviker du onödigt strul

Alla som någon gång har rest med snus, cigaretter eller vapes vet att det kan innebära en del utmaningar, särskilt om du inte har förberett på rätt sätt. För den som ska ut på en längre resa med flyg, kan det vara bra att läsa på om regler och restriktioner som råder kring vapes och e-vätskor. De flesta flygbolag tillåter att du packar ned e-cigaretter och tillhörande utrustning i handbagaget, men förbjuder användning ombord.

Var noga med att se till att alla vätskor är förpackade enligt flygplatsens säkerhetsbestämmelser. Kolla alltid upp specifika regler för varje flygbolag och destination för att undvika problem under resan​. För mer detaljerad information om regler och säkerhetsföreskrifter, rekommenderas Transportstyrelsens webbplats där du kan läsa mer om hur du ska transportera din vape och vilka restriktioner som gäller på olika flygplatser.

Kommentarer är stängda.