Annons:

Premium

Stordalens och Norwegians Spenn ska slåss mot SAS Eurobonus – fajten börjar i november

I november lovar Petter Stordalen i sociala medier att lansera Norwegian och Strawberrys lojalitetsprogram Spenn. Christoffer Sundby, idag på Norwegian, blir VD för det nystartade poängföretaget vars viktigaste uppgift blir att tävla med SAS bonusprogram Eurobonus. 

Den nya förmånsvalutan kommer att heta Spenn och kommer att kunna användas av både Strawberry och Norwegians medlemmar. I Spenn-appen kan medlemmar se sitt totala poängsaldo och använda de Spenn de har tjänat in för att boka såväl hotellnätter som flygresor. Målet är att inom kort addera fler samarbetspartners för att skapa fler valmöjligheter och mer personliga erbjudanden.

Petter Stordalen har tidigare lovat att Spenn ska bli större än Euron. Det uttalandet var Norwegians vd Geir Karlsen en smula skeptiskt till. Vad Spenns vd Christoffer Sundby tycker om Spenn vs Euron är ännu okänt.

– I dag måste en medlem vanligtvis använda sina intjänade poäng hos aktörer som är anslutna till samma lojalitetsprogram. Med en gemensam förmånsvaluta kommer man att kunna samla och använda sina poäng över olika lojalitetsprogram, säger Christoffer Sundby, VD på Spenn i ett pressmeddelande. Han lägger till:

– Till en början är det Norwegian Reward och Strawberrys lojalitetsprogram som ingår i samarbetet och använder förmånsvalutan Spenn, i tillägg till att Spenn kan tjänas ihop hos utvalda partners. Men planen är att inkludera fler ledande varumärken, vilket kommer att ge ännu fler möjligheter att tjäna och använda poäng hos olika Spenn-partners.

Christoffer Sundby.

Christoffer Sundby kommer från tjänsten som Chief Marketing & Customer Officer på Norwegian, och har varit ledande i projektet som nu blir Spenn. Han har tidigare varit konsult på McKinsey och haft flera chefsbefattningar, bland annat som Norgechef på Circle K.

– Det här är ett viktigt steg i att ta fram en gemensam förmånsvaluta. Jag är övertygad om att Christoffers bakgrund och erfarenhet gör att han är rätt person att leda bolaget, säger Norwegians koncernchef Geir Karlsen i ett pressmeddelande.

– Spenn kommer att bli en gamechanger på marknaden. Vi ska inte bara ha de bästa samarbetspartnerna och erbjudanden till våra gäster och medlemmar, vi ska också ha de bästa medarbetarna. Ett visionärt projekt kräver en visionär ledare och här passar Sundby perfekt, säger Petter A. Stordalen i ett pressmeddelande.