Annons:

Tågolycka i Norge – en död och flera skadade

Ett passagerartåg på väg norrut från Trondheim till Bodö i Norge har spårat ur. En person är död och flera personer är skadade, meddelar polisen.

– Det var en väldigt dramatisk upplevelse, säger passageraren Jan Kenneth Transeth till NRK.

Urspårningen skedde vid 14-tiden på torsdagen nära E6 vid Finneidfjord mellan orterna Bjerka och Mo i Rana. Tåglinjen är norska Nordlandsbanan där trafiken drivs av SJ.

– Först var det en inbromsning, sedan förstod jag att något hände, och sedan lät det bara pang, pang, pang, säger Jan Kenneth Transeth till NRK.

Polis, ambulans och räddningstjänst är på plats, och tre räddningshelikoptrar skickades. Enligt räddningstjänsten är det en oöverskådlig situation på platsen. Sjukhuset i Mo i Rana har enligt uppgifter till NRK gått upp i stabsläge.

Bilder visar hur loket och flera vagnar hamnat utanför spåret i en brant sluttning. Bilder visar också ett stort stenblock som ligger på rälsen, och enligt polisen är det troligt att ett stenras orsakat urspårningen.

Tågsträckan mellan Bjerka och Mo i Rana är tillfälligt avstängd.

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna