Annons:

Precis som alltid blir det även i år prisras på resor efter skolstarten

När skolorna öppnar igen minskar trycket på flygbiljetter och hotell, vilket skapar möjligheter för den som inte har skolbarn att resa under sensommaren. Ticket har analyserat priserna och kan nu avslöja de mest prisvärda destinationerna.

–  Vi ser tydligt att priserna på resor till populära destinationer som Spanien, Grekland och Cypern sjunker efter skolstarten. Det är en idealisk tidpunkt för resenärer att upptäcka nya platser eller återvända till sina favoritresmål till en bråkdel av vad det skulle kosta under högsäsongen, säger Tiyoneh Jah, PR & kommunikationsansvarig på Ticket i ett pressmeddelande. 

Rhodos

Allra billigast är det att resa till Grekland, Turkiet eller Bulgarien de kommande månaderna. Där kan man få en veckas semester med både flyg och boende för under 3000 kr. 

Alanya, Turkiet

Hit reser svenskarna på sensommaren:

  1. Malaga, Spanien (1)
  2. Mallorca, Spanien (2)
  3. Larnaca, Cypern (4)
  4. Rhodos, Grekland (6)
  5. Alicante, Spanien (3)
  6. Kreta, Grekland (5)
  7. Barcelona, Spanien (8)
  8. Split, Kroatien (NY)
  9. London, Storbritannien (7)
  10. Rom, Italien (9)

Källa: Tickets bokningsstatistik, avresor mellan 2024-08-19 – 2024-10-31 (siffra inom parentes anger placering motsvarande period förra året)

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna