Annons:

Premium

Kvinnliga toppchefens Toast Skagen-bråk slutar i rätten

Ett bråk på Thelins Grand Café i Kungsträdgården om en Toast Skagen och en chèvresallad får nu ett rättsligt efterspel. En kvinna som är toppchef i ett IT-företag åtalas för misshandel av en servitris, skriver Expressen. Text: Janne Sundling

Toppchefen har haft en rad tunga vd-poster i svenskt näringsliv och även blivit rankad som en av de mäktigaste kvinnorna i landet inom IT. I juni 2022 besökte toppchefen tillsammans med en vän Thelins Grand Café i Kungsträdgården i Stockholm.

Servitrisen berättar i förhör hur hon gick ut med en toast Skagen men toppchefen förklarade att hon kunde gå tillbaka med rätten eftersom de beställt två.

På beställningen stod bara en. Toppchefen bad då att få se deras kvitto för att se vad de betalat för.

När en chèvresallad inte fanns med på kvittot accelererade situationen, trots att den nu brottsmisstänkta kvinnans vän vädjade om att hon skulle lyssna på personalen.

I förhöret berättar servitrisen att en kollega till henne blev kallad ”dum i huvudet” av toppchefen. Hon upplevde situationen som hotfull och bad kvinnan lämna restaurangen. Då ska toppchefen utdelat ett slag i magen på servitrisen så att hon tappade luften.

Kvinnan, som förnekar brott, kunde identifieras eftersom hon betalat med kort, och servitrisen fotograferade henne. Efter tumultet ska servitrisen gått in i köket, men toppchefen följde efter och ska ha sagt:

”Åh flicka lilla. Är du ledsen och dramatisk? Tona ned dig.”

Kort därefter lämnade kvinnan och hennes sällskap krogen.

Men eftersom hon betalat med kreditkort var det inte svårt för polisen att binda henne till händelsen.

Toppchefen, som förnekar brott, menar att servitrisen nonchalerade henne och väninnan och att de behandlades respektlöst.

Hon säger också att hon upplevde servitrisen som psykiskt instabil och att hon bara ”puttade till henne i sidan med utsidan” med sin hand ”väldigt lätt”.

Enligt polisen hade toppchefen en inkomst på över 7 miljoner kronor under taxeringsåret 2021, skriver Expressen.

På nytt jobb