Annons:

Premium

Ny rapport: Så mycket ökar affärsresandet 2025 

En ny rapport från affärsresebyrån FCM Travel visar att 47 procent av företagen i EMEA räknar med att öka antalet affärsresor under det kommande året, och hela 51,5 procent av företagen bedömer att de kommer att öka sina resekostnader.

En ny marknadsrapport av affärsresebyrån FCM Travel visar att 47 procent av företagen i EMEA – Europa, Mellanöstern och Asien – planerar att öka antalet affärsresor fram till juni 2025 jämfört med föregående år. 51,5 procent räknar även med att resekostnaderna kommer öka.

Sammantaget avser 15,7 procent av de tillfrågade affärsresenärerna i EMEA att resa över 20 procent mer än förra året, medan 31,3 procent planerar att resa upp till 20 procent mer. 35,8 procent uppskattar att antalet resor kommer att ligga på samma nivå och endast 9,7 procent förväntar sig att det blir en minskning.

Foto: Istock.

9 procent planerar att öka sina utgifter för resor med mer än 20 procent, medan så många som 42,5 procent räknar med att öka utgifterna med upp till 20 procent. 28,4 procent tror att kostnaderna kommer att ligga på samma nivå som förra året, medan en mindre andel på 11,9 procent bedömer att det blir en kostnadsminskning.

– Nordiska företag fortsätter att se affärsresor som en viktig del för att behålla sin globala närvaro, och många av våra kunder i regionen planerar att öka sin reseaktivitet och sina budgetar under det kommande året, säger Bodil Månsson, Managing Director FCM Travel Nordics i ett pressmeddelande.

Reservation & Ticketing Agent – Copenhagen
Sista ansökningsdag:
30 september 2024