Annons:

Premium

Mångmiljonböter till Lufthansa för diskriminering av judiska resenärer 

Ett litet antal passagerare följde inte kabinpersonalens instruktioner – 128 personer hindrades från att komma med sitt anslutande flyg. Nu delar USA:s transportdepartement DOT ut rekordböter till det tyska flygbolaget.

Enligt DOT är boten på 4 miljoner dollar den högsta de någonsin delat ut för kränkning av mänskliga rättigheter. Vilket i Lufthansas fall rörde sig om en typ av religiös diskriminering som bryter mot amerikansk lag.

Utredningen inleddes efter att DOT tagit emot över 40 klagomål från judiska passagerare ombord en flygning från USA till Ungern via Tyskland den 3 maj 2022. Enligt DOT hindrades 128 judiska passagerare att komma med det anslutande flyget till Budapest efter att ett ”litet antal” individer misskött sig på det första, mellan New York och Frankfurt. 

De berörda passagerarna var på väg till ett årligt minnesevenemang för att hedra en ortodox rabbin i Ungern. Alla var inte i sällskap och de kände inte alla varandra, men var klädda i traditionell ortodox judisk klädsel för män. Enligt DOT behandlades de därför som en enhet och straffades därefter, trots att det var några få som inte följt instruktioner.

Problemet ska ha börjat då kaptenen under den första flygningen larmade Lufthansas säkerhetsteam om att de hade passagerare ombord som inte följde besättningens instruktioner. De bar inte ansiktsmask, samlades i gångar och vid nödutgångar. 

De bedömdes inte som en säkerhetsrisk. Men larmet resulterade i att Lufthansa frös över hundra passagerares biljetter till Budapest, samtliga judiska resenärer – samtidigt som inga individuella passagerare identifierades som de störande. Det motsäger Lufthansas resonemang för nekad ombordstigning, meddelar DOT. 

Lufthansa meddelar att man vidtar åtgärder för att förhindra att liknande incidenter ska ske i framtiden. Enligt ett uttalande har man utvecklat det ”första utbildningsprogram i sitt slag för våra chefer och anställda, för att ta itu med antisemitism och diskriminering”.