Annons:

Premium

Paul Sikic + Ehrenberg Sørensen = “en naturlig matchning”

Paul Sikic är ny Senior Advisor and Head of Trade Tourism at Ehrenberg Sørensen Kommunikation. Här svarar han på Travel News klassiska på-nytt-jobb-enkät. 

“Vår främsta fördel är att vi är en specialiserad byrå inom områdena transport, turism samt mat & vin i både Skandinavien och Tyskland”

Grattis Paul Sikic, du är ny Senior Advisor and Head of Trade Tourism at Ehrenberg Sørensen Kommunikation, varför valde vd Allan Sonne Sørensen dig tror du?

– Tack så mycket!  EKS har alltid haft fokus på resebranschen och har nu beslutat att strategiskt satsa ännu mer på detta område. Med min erfarenhet och expertis på de nordiska marknaderna såg Allan potential att vi kan komplettera varandra väl, och lyckas tillsammans. 

Vd Allan Sonne Sørensen och Paul Sikic, Senior Advisor and Head of Trade Tourism at Ehrenberg Sørensen Kommunikation.

Varför valde du att tacka ja till Ehrenberg Sørensen?

– Jag har alltid respekterat ESK som en av de ledande byråerna i Norden. Jag visste vilken nivå av professionalism och expertis ESK kan bidra med, så det kändes som en naturlig matchning. Möjligheten att hjälpa ESK att växa ytterligare inom resebranschen och att förbättra erbjudandena för befintliga kunder var något jag fann mycket spännande. Jag ser fram emot att bidra till byråns framgång i denna sektor.

Några av Travel News 50 000 läsare vet vem du är, men inte riktigt alla. Berätta!

– Jag har arbetat inom turistbranschen i nästan två decennier, och en stor del av den tiden har jag tillbringat i Norden. Jag flyttade till Sverige 2008, och sedan dess har jag representerat olika destinationer. Min roll har alltid handlat om att koppla samman destinationer med resenärer i Norden, hjälpa dem att upptäcka nya platser och uppfylla sina reseönskningar. Oavsett om det handlade om Kroatien, Karibiska öarna, Dubai eller Oman har mitt jobb varit att säkerställa att dessa destinationer var framträdande i resebyråernas portföljer över hela regionen.

Hvar i Kroatien.

“Det krävs mycket mer än enbart en vacker destination för att attrahera resenärer från Norden”

Vad gör en Senior Advisor and Head of Trade Tourism hela dagarna?

– Just nu jobbar jag på att integrera ännu mer Travel Trade i verksamheten, detta innebär inte bara att etablera starka relationer med våra kunder utan också att stärka vårt samarbete med befintliga partners som Interface och Hopscotch.

Varför ska man som destination gå till Ehrenberg Sørensen och inte till era konkurrenter Aviareps eller Related?

– Vår främsta fördel är att vi är en specialiserad byrå inom områdena transport, turism samt mat & vin i både Skandinavien och Tyskland. Den kombinationen av djup sektorspecialisering och kombinationen av våra geografiska hemmamarknader är det inte många andra som kan erbjuda. Och det finns många synergier vi kan erbjuda våra kunder inom de andra sektorer där vi står mycket starka.

Paul Sikic på Travel News Market.

Vad lärde du dig Kroatiska Turistbyrån? 

Det krävs mycket mer än enbart en vacker destination för att attrahera resenärer från Norden.

Och på University of Rijeka? 

– Ekonomiska principer, där många aspekter av vår omgivning styrs av utbud och efterfrågan.

Reseindustrins största utmaning? 

– Efter sista turbulenta åren med Covid, krig i Ukraina, inflation, jag tror att vi förtjänar en något lugnare framtid. Men just nu är det ekonomiska läget och hållbarhetsfrågorna.

Paul Sikic Related och Helene Hofverberg Related och Christian Muda, Mat- och resebloggan. samt Christian Muda matochresebloggen.se hade det trevligt på efterfesten.

Namn: Paul Sikic

Titel: Senior Advisor and Head of Trade Tourism

Familj: fru och 2 barn

Bor: Lidingö

Senaste resa: Italien  

Mitt viktigaste nyckeltal: antal turister

Favoritrestaurang i Stockholm: kommer inte på nån favorit, men kanske Sushi Sho

Favoritrestaurang i Europa: Zijavica i Kroatien

App jag inte kan leva utan på resa: Olika väderprognos appar, Flightradar

Flygbolag som jag åker helst: de som flyger direkt till våra destinationer

Dubrovnik

Favoritdestination: Kroatien 😊

Min drömresa: Har inte varit i Afrika, men där finns några resmål jag verkligen vill upptäcka.

Detta vet vi inte om dig: gillar motorcyklar

Reservation & Ticketing Agent – Copenhagen
Sista ansökningsdag:
30 september 2024