Samarbetet mellan Scandic och Jamie Oliver har pågått sedan 2009 och nu har Oliver komponerat en ny meny inför vintern.
– Jag har alltid blivit imponerad av den goda mat jag ätit i de nordiska länderna och är därför stolt över den här menyn som bygger på influenser från mina resor till alla dessa vackra platser. Menyn har massor av lokala, säsongsaktuella ingredienser och jag är säker på att du kommer gilla det. Detta är tredje året som jag jobbar tillsammans med de trevliga människorna på Scandic och jag fortsätter att inspireras av dem, säger Jamie Oliver.
Menyn består av lättrökt hjortcarpaccio med ruccola, söt äppelvinäger och hyvlad Västerbottensost, krispigt stekta anklår med potatis- och rotsellerimos, bräserad savoykål och kryddig plommonsås samt chokladmousse med päron i rödvin och rosmarin, syrliga körsbär och vaniljkräm.
Menyn består av lättrökt hjortcarpaccio med ruccola, söt äppelvinäger och hyvlad Västerbottensost, krispigt stekta anklår med potatis- och rotsellerimos, bräserad savoykål och kryddig plommonsås samt chokladmousse med päron i rödvin och rosmarin, syrliga körsbär och vaniljkräm.