Annons:

Scandic fortsätter att storsatsa på Tyskland – tar över hotell i Stuttgart

Scandic har tecknat ett långsiktigt, omsättningsbaserat hyresavtal med fastighetsägaren AXA Investment Managers om övertagande av ett hotell med 174 rum i centrala Stuttgart, enligt ett pressmeddelande.

– Stuttgart är en strategisk viktig stad i Tyskland där vi nu etablerar vårt åttonde hotell i landet. Expansionen stärker Scandics närvaro på den tyska hotellmarkanaden, i ett viktigt ekonomiskt centrum där vi ser en växande efterfrågan från både affärs- och fritidsresenärer. Det gläder mig att vi tecknat ett långsiktigt hyresavtal med AXA Investment Managers, en ny samarbetspartner till Scandic, säger Jens Mathiesen, vd & koncernchef för Scandic Hotels Group i ett pressmeddelande.

Stuttgart är en av Tysklands största städer och utgör ett viktigt ekonomiskt center i Europa. Staden kännetecknas av en stark fordons- och teknikindustri samt en växande startupscen. Hotellmarknaden i Stuttgart har präglats av god tillväxt drivet av ökad turism och växande efterfrågan från affärsresenärer. Scandics ambition är att etablera ett starkt varumärke i Stuttgart och attrahera resenärer som besöker staden för möten, evenemang och upplevelser.

– Vi ser en god tillväxtmöjlighet i Stuttgart och tillsammans med AXA Investment Managers kommer vi nu att genomföra en stor renovering av hotellet så att fler gäster får ta del av Scandics välrenommerade hotellupplevelse och varumärke. Hotellets strategiska läge ger dessutom utmärkt tillgänglighet till viktiga attraktioner såsom centralstation, den historiska gamla staden, evenemang och närliggande kontor, säger Michel Schutzbach, landschef Tyskland & Polen på Scandic Hotels i ett pressmeddelande.

Hotellet kommer att renoveras, anpassas till Scandics varumärke och operationella standard och planeras att öppna under det fjärde kvartalet 2025, enligt ett pressmeddelande.

Under renoveringens gång kommer tekniska och hållbarhetsrelaterade investeringar av fastigheten att genomföras. Scandic kommer att certifiera driften av hotellet enligt Svanen, Nordens officiella miljömärkning. Hotellet kommer att drivas under varumärket Scandic. Efter övertagandet driver bolaget åtta hotell i Tyskland fördelat på 2 635 rum.

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna
På nytt jobb