Annons:

Premium

Ny undersökning: Var tionde svensk har drabbats av hotellbedrägeri 

En ny global undersökning visar att betalbedrägerier hotar hotellbranschen. Enligt undersökningen, som 31 000 konsumenter och mer än 7600 hotellverksamheter deltagit i, är 59 procent av svenska konsumenter bekymrade över risken för ekonomiska förluster vid hotellbokningar. 

I undersökningen där fler än 2000 svenskar svarat på frågor framkommer det också att var tionde svensk har råkat ut för betalbedrägeri som en följd av att ha bott på ett hotell. Mer än dubbelt så många män, 11 procent, jämfört med kvinnor, 5 procent, har råkat ut för betalbedrägeri kopplat till en hotellvistelse. För de drabbade uppgår den genomsnittliga förlusten till 5 824 kronor och var tjugonde drabbade uppger att de blivit bedragna på över 12 000 kronor.

Det framkommer också att varannan svensk, 50 procent, har avstått från att boka en vistelse när hotellet uppmanat gästen att dela kortuppgifter över telefon. Denna metod för att boka hotell är av säkerhetsskäl förbjuden inom EU sedan slutet av 2019 men kan fortfarande vara tillåtet på andra marknader.

Drygt fyra av tio svenskar föredrar att betala för sina hotellbesök på plats. Samtidigt vill 27 procent kunna betala direkt via hotellets hemsida medan 25 procent vill att hotell implementerar fler åtgärder för att säkerställa gästens identitet.

Konsumenternas erfarenheter och oro är bara en del av problemet. Även hotellen rapporterar en oroande utveckling vad gäller bedrägeri. Mer än hälften av tillfrågade hotell, 52 procent, uppger att de upplever en ökning av antalet betalbedrägerier under det senaste året.

Details

Account Manager Sales – Sweden & Finland
Sista ansökningsdag:
23 september 2024
Reservation & Ticketing Agent – Copenhagen
Sista ansökningsdag:
30 september 2024