En snart 25-årig karriär startade när Michael av en slump en kväll hoppade in bakom en bardisk och som första beställning fick ”två mojitos”. Helt oerfaren löste han det genom att erbjuda stor stark eller rom & cola istället. Upplevelsen gjorde att han blev fast i serviceyrket.
Meritlistan har sedan den kvällen blivit lång. Den visar bland annat på arbete som hotelldirektör inom Nordic Choice, på Kosta Boda Art Hotel och de senaste åren som Operations Manager på Melanders Group och F12 gruppen i Stockholm. Allt de åren lärt honom vill han nu plantera i Radisson Blu Metropol på Söder i Helsingborg. När hotellet invigdes 2015 förväntades det bli en katalysator i området. Så blev det.
Grattis till nya vd-jobbet. Varför du tror du att de valde dig?
En kombination av att jag älskar Helsingborg och gillar att utveckla destinationer
Vad gör dig till en bra chef?
Vågar både lita på andra och våga chansa.
Vad är det första du ser när du kommer in på ett hotell?
Helt och rent.
Varför ska man åka till Helsingborg?
Strandläge och nära till allt, tom kontinenten
När kommer bron till Helsingör?
2030.
Detta lärde jag mig på Melanders fisk?
Lönsamhet i en entreprenörsledd organisation utan att offra kvalite
Besöksnäringens största utmaning?
Att inte sluta utvecklas, annars kommer AR med mera slå ut oss.
Namn: Michael Lundin
Titel: General Manager
Familj: Ja , fyra barn
Ålder: 47
Bor: Helsingborg
Senaste resa: Villajoyosa
Favorithotell: Många, bland annat W kedjan utomlands och Bellora i Sverige
Favoritreseapp: SJ använder jag mest
Flygbolag som jag åker helst med: Direktflyg räcker bra.
Favoritdestination: Någonstans där jag varit tidigare men vill upptäcka mer.
Min drömresa: Kombination storstad och sol.
Detta vet vi inte om dig: Att jag har champagne-torsdag (eller Cava beroende på ekonomi) varje torsdag med min hustru där vi diskuterar veckan och livet.